Πουτζ: «Ο Μάρκεζ οδηγεί με 1,5 χέρι»

Κώστας Παστρίμας
Πουτζ: «Ο Μάρκεζ οδηγεί με 1,5 χέρι»
Ο Αλμπέρτο Πουτζ, επικεφαλής του HRC, υπερασπίζεται τον Μαρκ Μάρκεζ και τη φετινή του υπερπροσπάθεια

Ο Μαρκ Μάρκεζ είναι ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να χάσει σχεδόν ολόκληρη την περσινή σεζόν και τους δύο πρώτους αγώνες της φετινής. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής φέτος έχει πανηγυρίσει μία νίκη, στο GP Γερμανίας, ωστόσο τα υπόλοιπα αποτελέσματά του δεν είναι αυτά που είχαμε συνηθίσει από αυτόν.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Honda (HRC), Αλμπέρτο Πουτζ, πιστεύει ότι αυτό που κάνει ο Μάρκεζ είναι κάτι ιδιαίτερο, καθώς βρίσκεται μακριά από το 100% της φυσικής του κατάστασης.

Ο Πουτζ μίλησε στο motogp.com και είπε: «Νομίζω ότι για λίγο κάποιοι ξέχασαν ποιος είναι ο Μαρκ Μάρκεζ. Δεν διαβάζω πολύ τα νέα, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αλλά όπως ακούω από τον δικό μας υπεύθυνο Τύπου, υπήρξαν στο παρελθόν άσχημα σχόλια σχετικά με την επιστροφή του και τις πιθανότητές του. Δεν ξέρω αν ο κόσμος αντιλαμβάνεται πραγματικά τι επιπέδου αναβάτης είναι. Η επιστροφή του Μαρκ υπήρξε πιο δύσκολη από το αναμενόμενο λόγω του τραυματισμού και αυτά που κάνει τώρα, σε αυτήν την κατάσταση, είναι εκπληκτικά. Κι αυτό γιατί οδηγεί, δεν θα πω με ένα, αλλά με 1,5 χέρι».

Ο Ισπανός συνέχισε, μιλώντας για τις ιδιαίτερες ικανότητες του Μάρκεζ: «Εϊναι ξεκάθαρα μακριά από το 100% της φυσικής του κατάστασης. Μόνο ένας θα μπορούσε να το κάνει αυτό και αυτός είναι ο Μαρκ. Δεν μιλάω ως διευθυντής της Honda, μιλάω ως πρώην αναβάτης. Νομίζω ότι οι δυνατότητές του είναι εμφανώς πολύ μεγαλύτερες των υπολοίπων».

Ο Μάρκεζ ελπίζει η καλοκαιρινή διακοπή να του δώσει την ευκαιρία να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα προπόνησης, κυρίως πάνω στη μοτοσικλέτα, για να ανεβάσει το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης και να είναι πιο έτοιμος όταν το MotoGP επιστρέψει στη δράση στις 6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!