O Μάρκεζ θέλει εντονότερο πρόγραμμα προπόνησης

O Μάρκεζ θέλει εντονότερο πρόγραμμα προπόνησης
Ο Μάρκ Μάρκεθ σκοπεύει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, ώστε να δοκιμάσει πιο έντονο πρόγραμμα προπόνησης πριν από την επιστροφή του MotoGP στη δράση.

Το MotoGP διανύει το καλοκαιρινό του διάλειμμα, με τον επόμενο αγώνα να είναι στις 6-8 Αυγούστου στην Αυστρία. Η διακοπή 5 εβδομάδων είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και οι ομάδες με τους αναβάτες θέλουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για ένα έντονο δεύτερο μισό.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του φετινού πρωταθλήματος για πολλούς λόγους είναι ο αναβάτης της Honda, Μάρκ Μάρκεζ. Ο Ισπανός επέστρεψε μετά τον σοβαρό του τραυματισμό στο χέρι που αποκόμισε πέρυσι στη Χερέθ. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο GP Γερμανίας.

Ο Μάρκεζ δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του και τώρα αποκαλύπτει το πλάνο του για το καλοκαιρινό διάλειμμα. «Στη διακοπή του καλοκαιριού θα έχω χρόνο για τα πάντα. Πρώτα πρέπει να ξεκουραστώ τουλάχιστον μία εβδομάδα, τόσο σωματικά αλλά και πνευματικά. Το χρειάζομαι. Με τις εγχειρήσεις έχω να κάνω διακοπές 2 χρόνια και τις χρειάζομαι τώρα. Μετά θα συνεχίσω τη δουλειά. Εάν μου το επιτρέψει το χέρι μου, θέλω περισσότερη προπόνηση πάνω σε μοτοσικλέτα. Σκοπεύω στη σωματική μου προπόνηση να αυξήσω τις δοκιμές πάνω σε μοτοσικλέτα».

Ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα εξέλιξης της Honda, η οποία έφερε ένα νέο σασί στο GP Ολλανδίας. «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά της ομάδας. Είχαμε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση που δούλεψε. Φέραμε το νέο σασί με το οποίο αγωνίστηκα και είχαμε βελτίωση σε πολλούς τομείς. Είμαι πολύ χαρούμενος και μας δίνει κίνητρο, ειδικά στους μηχανικούς. Τώρα βρήκαμε κάτι και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας μελλοντικά».

Ο Μάρκεζ έχοντας χάσει δύο αγώνες στο 2021 δεν μπορεί να έχει βλέψεις για πρωτάθλημα. Εξάλλου βρίσκεται στη 10η θέση στη βαθμολογία και υπολείπεται του πρωτοπόρου Φάμπιο Κουαρταραρό κατά 106 βαθμούς.

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!