To νέο Opel Astra αποκαλύφθηκε και είναι υβριδικό (pics)

To νέο Opel Astra αποκαλύφθηκε και είναι υβριδικό (pics)
Η Opel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο Astra, το οποίο λανσάρεται με δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις.

H πλούσια ιστορία του Opel Astra ξεκίνησε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια και σήμερα βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες της έκτης γενιάς του μοντέλου. Το νέο Astra έρχεται με νέο σχεδιασμό, νέες τεχνολογικές καινοτομίες και μια μεγάλη ποικιλία εκδόσεων, με κινητήρες βενζίνης ή ντίζελ, ενώ το κιβώτιο διατίθεται τόσο μηχανικό, αλλά και αυτόματο.

Το νέο Astra βασίζεται στην τρίτη γενιά της πολύ ευέλικτης multi-energy πλατφόρμας EMP2. Αυτό σημαίνει ότι η συμπεριφορά είναι ελεγχόμενη και δυναμική, ενώ το σύστημα φρένων είναι επιπλέον αποτελεσματικό και το αυτοκίνητο παραμένει σταθερό στις στροφές όπως σε μία ευθεία. Η στρεπτική ακαμψία του νέου Astra είναι 14% υψηλότερη από του προκατόχου του.Opel Astra 2022

Νέα εποχή Opel

To νέο Opel Astra έκτης γενιάς είναι εδώ και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη μάρκα. Η μινιμάλ φιλοσοφία συνάδει με το νέο όραμα της εταιρίας "Opel Vizor", είναι εμφανής σε κάθε γωνία του μοντέλου και δίνει έναν ανανεωμένο χαρακτήρα στο Astra. Το λανσάρισμα θα γίνει με μια πεντάθυρη έκδοση και χαμηλωμένο αμάξωμα, ενώ οι διαστάσεις του είναι 4.374 mm μήκος και πλάτος 1.860 mm. Η νέα γενιά είναι κατά 4mm μακρύτερη παρά το κατά 13mm μεγαλύτερο μεταξόνιο. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ φτάνει τα 422 λίτρα.

Opel Astra 2022

Το εσωτερικό έχει εκσυγχρονιστεί πλήρως στα σημερινά δεδομένα, με την Opel να το χαρακτηρίζει ως «άλμα στο χρόνο». Το ψηφιακό Pure Panel αντικαθιστά πλήρως τα όργανα με δύο οθόνες 10 ιντσών, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να χειρίζεται της λειτουργίες του αυτοκινήτου μέσω μιας οθόνης αφής, όπως ένα smartphone.

Τα καθίσματα έχουν εξελιχθεί από την AGR και προσφέρουν επιπλέον άνεση, ιδιαίτερα σε μεγάλα ταξίδια. Ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, που περιλαμβάνουν από το head-up display μέχρι το ημιαυτόματο Intelli-Drive 2.0 και την κάμερα 360 μοιρών Intelli-Vision.

Opel Astra 2022

Η νέες τεχνολογίες δεν σταματούν εκεί, καθώς το νέο Opel Astra διαθέτει την τελευταία τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων Intelli-Lux LED Pixel Light. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία που ήδη διατίθεται με το Opel Grandland SUV και τη ναυαρχίδα της μάρκας Insignia, περιλαμβάνει 168 στοιχεία LED, 84 σε κάθε προβολέα.

Opel Astra 2022

Ο εξηλεκτρισμός του Astra

Το νέο Opel Astra έρχεται μια μια μεγάλη ποικιλία μηχανικών συνόλων, τα οποία διαθέτουν υβριδικά plug-in συστήματα κίνησης. Ωστόσο, η Opel κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά στις λεπτομέρειες της ενεργειακής τους απόδοσης. Στην έκδοση λανσαρίσματος, το νέο Astra θα διαθέτει κινητήρες βενζίνης και ντίζελ απόδοσης 110 και 130 ίππων. Η συνολική ισχύς των υβριδικών plug-in συστημάτων φτάνει την απόδοση στους 225 ίππους.

Στη γκάμα των κιβωτίων διατίθεται το στάνταρ 6-τάχυτο για τις εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ. Προαιρετικό είναι το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για τις ισχυρότερες εκδόσεις του Astra, ενώ οι plug-in εκδοχές του θα διαθέτουν ειδικά εξελιγμένο αυτόματο κιβώτιο επίσης 8 σχέσεων.

Opel Astra 2022

Οι παραγγελίες του νέου Opel Astra θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!