Δοκιμασία στις 4 ώρες της Μόντσα για τον Λασκαράτο

Πάνος Σεϊτανίδης
Δοκιμασία στις 4 ώρες της Μόντσα για τον Λασκαράτο
Ο «Ναός της Ταχύτητας» φιλοξενεί τον τέταρτο γύρο της σεζόν του 2021 για το European Le Mans Series

Σαββατοκύριακο δράσης για Ανδρέα Λασκαράτο, αφού αγωνίζεται στον τέταρτο γύρο της σεζόν του 2021 για τον ανταγωνιστικό θεσμό του European Le Mans Series, ο οποίο διεξάγεται στη θρυλική Μόντσα.

Ο Έλληνας οδηγός και η ομάδα του, 1AIM Villorba Corse, θέλουν να… ξορκίσουν το κακό από τις ατυχίες των προηγούμενων αγώνων (σ.σ. στην Αυστρία έπεσε άλλο αυτοκίνητο πάνω τους στον δεύτερο γύρο ενώ στη Γαλλία εγκατέλειψαν από αστοχία ζάντας) και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα!

«Ταξιδέψαμε στη Μόντσα όντας πολύ επιφυλακτικοί μετά από τις ατυχίες των προηγούμενων αγώνων. Όμως έχουμε πολλή εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα. Έχουμε κάνει δοκιμές και έχουμε εντοπίσει τις λύσεις τα όποια κακώς κείμενα αντιμετωπίσαμε πριν τη σύγκρουση που μας έθεσε εκτός αγώνα στο Red Bull Ring και την αστοχία της ζάντας στο Paul Ricard. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι», δήλωσε ο Λασκαράτος για τον αγώνα της Κυριακής.

Andreas Laskaratos

«Ναός της Ταχύτητας»

Η 1AIM Villorba Corse αγωνίζεται «εντός έδρας», σε μία ακόμα πίστα στο καλεντάρι του ELMS που φιλοξενεί και Grand Prix της Formula 1. Η Μόντσα έχει μήκος 5.793 μέτρα, περιλαμβάνει τρία chicane, τρεις δεξιές καμπές και φέρει είναι από τις ταχύτερες πίστες στον κόσμο. Ποιες είναι όμως οι απαιτήσεις για τα πρωτότυπα των αγώνων αντοχής και ειδικά της κατηγορίας LMP3 στην οποία αγωνίζεται ο Λασκαράτος;

«Η ιδιαιτερότητα των LMP3 είναι πως παρότι έχουν πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση, έχουν αυξημένο βάρος. Όπως σε όλες τις κατηγορίες, είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθεί η ιδανική ισορροπία, ανάμεσα στην μέγιστη τελική ταχύτητα αλλά και τα απαιτούμενα επίπεδα πρόσφυσης για τις στροφές. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θα είμαστε ιδιαίτερα ευάλωτοι», τόνισε ο 35χρονος.

Andreas Laskaratos

Συναρπαστικό grid

Στο grid θα παραταχθούν 44 αυτοκίνητα 31 ομάδων, με τους 127 οδηγούς να εκπροσωπούν 32 έθνη από κάθε άκρη του πλανήτη. Ανάμεσά τους και οδηγοί όπως ο σπουδαίος Χουάν Πάμπλο Μοντόγια ή ο διάσημος ηθοποιός Μίκαελ Φασμπέντερ, που έχει ξεκινήσει μία… διαφορετική καριέρα.

Σε ότι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού στο βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο Ligier JS P320-Nissan #18, με τους Αλεσάντρο Μπρεσάν και Νταμιάνο Φιοραβάντι. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

Andreas Laskaratos

Ανάγκη για αποτέλεσμα

Στόχος είναι φυσικά το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα. Ειδικά μετά τις ατυχίες των προηγούμενων αγώνων, μία επιτυχία στις 4 Ώρες της Μόντσα θα αποτελέσει «καύσιμο» για την υπόλοιπη σεζόν.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το να έχω ένα καλό αποτέλεσα. Θα ορίσει πολλά πράγματα για το μέλλον και δεν έχουμε πλέον περιθώρια για ένα ατυχές αποτέλεσμα. Εδώ και καιρό, κάθε μας σκέψη, κάθε μας προσπάθεια είναι αφιερωμένη στην επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος στη Monza», τόνισε ο Ανδρέας που δούλεψε εντατικά στον προσομοιωτή, ώστε να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος στο θρυλικό σιρκουί του Ιταλικού Βορρά.

Ο αγώνας του Λασκαράτου αρχίζει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και θα υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα στην επίσημη σελίδα του European Le Mans Series στο YouTube.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!