Μάχες και θέαμα από την ελίτ του karting

Μάχες και θέαμα από την ελίτ του karting
Η πίστα Kartmania στην Πάτρα φιλοξένησε τον δεύτερο γύρο του IAME Series Greece 2021

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της σεζόν στο Kartodromo, το IAME Series Greece 2021, η δράση για την ελληνική εκδοχή του κορυφαίου ιδιωτικού θεσμού karting που διεξάγεται σε κάθε άκρη του πλανήτη, μεταφέρθηκε στη φιλόξενη πίστα Kartmania στα Βραχναίικα της Πάτρας!

Εκεί διεξήχθη ο δεύτερος γύρος της χρονιάς, σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που διαφοροποιήθηκε αρκετά λόγω της πανδημίας. Συνολικά 33 οδηγοί βρέθηκαν στην Αχαϊκή πίστα και αγωνιζόμενοι σε τέσσερις κατηγορίες, προσέφεραν άφθονο θέαμα σε έναν αγώνα που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο ΦΙΛΜΠΑ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Αχαΐας Αθλητισμού–Εθελοντισμού και Ολυμπισμού.

Οι μικροί warriors

«Warriors» δηλαδή «πολεμιστές» είναι το παρατσούκλι των αγωνιζόμενων στο θεσμό, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με τα λιλιπούτεια ταλέντα της κατηγορίας X30 MINI (8-12 ετών). Εκεί συμμετείχαν 8 ταλαντούχοι αθλητές και νικητής του Τελικού αναδείχθηκε ο Στυλιανός Κολοβός (#38, Kaitatzis Racing, Kart Republic).

Stylianos Kolovos

Ακολούθησαν δύο εκπρόσωποι της Κλάσης MINI B (8-10 ετών), ο Αντώνης Βούρος (#71, Praga Zahos Karting, Praga) και ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος (#99, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic).

Στη βαθμολογία ο Κολοβός έφτασε τους 80 βαθμούς, με τον Βούρο στους 70 ενώ ο Αθανάσιος Ζάχος (#62, Praga Zahos Karting, Praga) υποχώρησε στην τρίτη θέση με 59. Ο Βούρος είναι παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας MINI Β, με 90 πόντους.

One Junior Show

Στη κατηγορία X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη 6 αθλητές, με τον περυσινό επαθλούχο Βασίλη-Γαβριήλ Μιχαηλίδη (#144, Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic) να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από την πρεμιέρα και να κυριαρχεί ξανά, φτάνοντας έτσι και τους 100 βαθμούς!

Vasilis Gavriil Michailidis

Στο βάθρο βρέθηκαν επίσης, ο Ηλίας Καλλιακμάνης (#165, Kalliakmanis Athanasios, Formula K) που τον ακολουθεί στη βαθμολογία με 72 β. και ο Philippe Armand Karras (#197, otk, Karras Philippe Armand).

Συναρπαστικές μονομαχίες

Στη κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) των 11 συμμετοχών, είχαμε και στην Πάτρα συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή της κατάταξης, αν και υπήρξε κι εδώ πρωταγωνιστής στο τέλος!

O Χρήστος Σαγανάς (#231, Σαγανάς Χρήστος, Birelart) έκανε το δύο στα δύο και απέκτησε ξεκάθαρο βαθμολογικό πλεονέκτημα σκαρφαλώνοντας στους 97 πόντους. Πίσω του πλασαρίστηκαν οι Ανδρέας Δεβετζόγλου (#212, Galaxy Motorsports, Parolin) και Σωτήρης Αθανασόπουλος (#241, GSR Tea, FA).

Christos Saganas

Master Chef

Τέλος στην κατηγορία X30 MASTER (άνω των 30 ετών), πρώτευσε ξανά ο Γιώργος Κατσίνης (#319, Κατσίνης Γιώργος Κ., Kart Republic), με αποτέλεσμα να απολαμβάνει βαθμολογικό προβάδισμα της τάξης των 36 πόντων.

Πλάι του στο βάθρο βρέθηκαν οι Παύλος Ξυνός (#311, GRS Team, Tony Kart) και Αλέξανδρος Καψής (#350, KR Bouriotis, Kart Republic).

Giorgos Katsinis

Όλα αυτά, με φόντο όχι μόνο τα φετινά έπαθλα αλλά και τα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME, που θα διεξαχθούν στις 18-23 Οκτωβρίου στο Adria International Circuit.

Ακολουθεί το καλοκαιρινό διάλειμμα και το IAME Series Greece 2021 θα επιστρέψει με διπλή μονομαχία, στο Kartodromo, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!