Ηλεκτρικό Rally Car από τη Skoda (pics & vid)

Ηλεκτρικό Rally Car από τη Skoda (pics & vid)
Η Skoda γιορτάζει 120 χρόνια στους αγώνες παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλι με 349 ίππους

Η Skoda είναι μια εταιρεία με μεγάλη παράδοση στους αγώνες και φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια παρουσίας. Για να γιορτάσει αυτήν την επέτειο, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλι, που ονομάζεται RE-X1 Kreisel. Το αυτοκίνητο βασίζεται ουσιαστικά στο Fabia Rally2 evo και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Skoda Motorsport, Skoda Austria, Kreisel Electric και Baumschlager Rallye & Racing.

skoda

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προέρχεται από την Kiesel και περιλαμβάνει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει 349 ίππους και 600 Nm ροπής, τη στιγμή που ο 1,6 τούρμπο κινητήρας του Fabia Rally2 evo παράγει 287 ίππους και 425 Nm ροπής. Η μπαταρία του ηλεκτρικού RE-X1 Kreisel έχει χωρητικότητα 52,5 kWh. Στους αγώνες το αυτοκίνητο θα συνοδεύεται από πολύ γρήγορους φορτιστές, ειδικά φτιαγμένους για αυτήν τη χρήση, που θα έχουν ισχύ 200 kW.

skoda

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτή η «μετατροπή», αρκετή δουλειά έπρεπε να γίνει στο σασί του Fabia Rally2 evo. Η ανάρτηση για παράδειγμα τροποποιήθηκε αρκετά για να μπορέσουν οι μπαταρίες να τοποθετηθούν χαμηλά στο πάτωμα, το οποίο επίσης χρειάστηκε να ξανασχεδιαστεί.

Παρότι το αυτοκίνητο είναι στην ουσία ένα πρωτότυπο, έχει ομολογκαριστεί στην Αυστριακή Ομοσποσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, κάτι που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στο Αυστριακό Πρωτάθλημα Ράλι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!