Η Renault αποκάλυψε το ηλεκτρικό της όραμα για την επόμενη 10ετία

Η Renault αποκάλυψε το ηλεκτρικό της όραμα για την επόμενη 10ετία
Η Renault παρουσίασε τα σχέδια της για τo μέλλον της εταιρείας και τη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Renault πραγματοποίησε το διαδικτυακό event, «ElectroPop», στο οποίο ο πρόεδρος του γκρουπ, Λούκα ντε Μέο, παρουσίασε το όραμα της γαλλικής μάρκας. Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι τα ηλεκτρικά μοντέλα της να καλύψουν το 90% των πωλήσεων της έως το 2030.

Το ηλεκτρικό μέλλον χρειάζεται επενδύσεις

Το Renault Group θα στεγάσει την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων στο «ElectriCity», τα τρία εργοστάσια που βρίσκονται στη Βόρεια Γαλλία. Αυτό θα λειτουργήσει μαζί με το MegaFactory της Νορμανδίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε συνεργασία με την Envision AESC ώστε να κατασκευαστεί εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο Ντουάι το 2024, το οποίο θα τριπλασιαστεί σχεδόν σε μέγεθος έως το 2030.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε συνεργασία με τη γαλλική Vektor, με τις δύο εταιρείες να κατασκευάζουν από κοινού μπαταρίες υψηλών επιδόσεων. Οι μπαταρίες αυτές θα κατασκευάζονται σε ξεχωριστό εργοστάσιο. Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν έως 4.500 νέες θέσεις εργασίας έως το 2030.

Renault eWays

Οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιεί η Renault θα αποτελούνται από νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο. Σύμφωνα με την εταιρεία θα προσφέρουν τις πιο ανταγωνιστικό κόστος ανά χιλιόμετρο και 20% περισσότερη αυτονομία από κάθε άλλο υλικό.

Με τους ηλεκτροκινητήρες νέας γενιάς, η Renault θα μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 30% και τη χρήση ενέργειας κατά 45%. Όμως δεν θα επηρεάσει την απόδοση, η οποία δώσει στα μοντέλα της επιπλέον αυτονομία κατά 20 χιλιόμετρα. H Renault πιστεύει πως μπορεί να φτάσει το κόστος της κιλοβατώρας στα 100 δολάρια το 2025 και στα 80 δολάρια το 2030.

«Σήμερα είναι μια ιστορική επιτάχυνση του γκρουπ Renault προς τη στρατηγική ηλεκτροκίνητης και του κινήματος “Made in Europe”», σχολίασε ο ντε Μέο. Και συνέχισε: «Χτίζοντας το Renault “ElecriCity” το αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό σύστημα μας στη Βόρεια Γαλλία, μαζί με το MegaFactory στη Νορμανδία δημιουργούμε τις συνθήκες ανταγωνιστικότητας στην πατρίδα μας. Εκπαιδευόμαστε και συνεργαζόμαστε με παράγοντες οι οποίοι είναι κορυφαίοι στον τομέα τους».

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα με άρωμα παρελθόντος

Στο τομέα των νέων μοντέλων, ο ντε Μέο αποκάλυψε πως είναι στα σκαριά 10 ηλεκτρικά στο σύνολο έως το 2025. Τα 7 εξ’αυτών θα είναι υπό το όνομα της Renault, ενώ 3 θα κυκλοφορήσει η Alpine. Αυτή θα είναι η ένταξη της μικρής μάρκας της Renault στην ηλεκτροκίνηση.

Στην πιο πολυσυζητημένη ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκε η αναγέννηση του Renault 5, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε εξηλεκτριμσένη μορφή. Επιπλέον θα δούμε και το «4ever» να περνά στην παραγωγή, το οποίο σταμάτησε να παράγεται το 1994. Αμφότερα τα δύο μοντέλα θα φορέσουν τους νέους ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες της Renault.

Renault eWays

Η κίνηση αυτή θα μειώσει το κόστος των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, με τη τεχνογνωσία της να μειώνει κατά 33% το κόστος του Renault 5 σε σύγκριση με το Zoe, το οποίο έχει παρόμοιες διαστάσεις. Το νέο Renault 5 θα το δούμε το 2023 και η τιμή του αναμένεται κοντά στις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε πως το 2022 θα δούμε το MeganE, όπως επίσης θα παρουσιαστεί μελλοντικά και ένα ηλεκτροκίνητο βαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!