Τελικά η Mercedes θα φέρει αναβαθμίσεις

Τελικά η Mercedes θα φέρει αναβαθμίσεις
Η Mercedes κάνοντας στροφή 180 μοιρών παραδέχεται τώρα πως θα φέρει αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο του 2021.

Ο επικεφαλής τoυ τεχνικού τμήματος της Mercedes, Τζέιμς Άλισον, επιβεβαίωσε πως η ομάδα έχει στα σκαριά μια σειρά από αναβαθμίσεις στο 2021. Η είδηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα δήλωνε ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, μετά το GP Στυρίας.

Επιπλέον η Red Bull, δια στόματος τους επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, δεν πείστηκε πως θα ξοδέψει όλο το 2021 η Mercedes δίχως ούτε μια αναβάθμιση.

Ο Τζέιμς Άλισον τώρα, ο οποίος περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο εργοστάσιο, μίλησε στο F1 Nation Podcast και αποκάλυψε που θα έρθουν οι αναβαθμίσεις.

«Έχουμε μια σειρά από εξαρτήματα, τα οποία θα κάνουν το μονοθέσιο μας ταχύτερο. Ας ελπίσουμε πως θα είναι στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μερικές αεροδυναμικές αλλαγές οι οποίες έρχονται σύντομα. Υπάρχει και κάτι μικρό στον κινητήρα που ελπίζουμε να αποδώσει. Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία ελπίζουμε να καταφέρουμε να προσθέσουμε, όσο η φετινή σεζόν είναι σε ισχύ».

Στη συνέχεια o Άλισον μίλησε για τα λεγόμενα του Τότο Βόλφ και εξήγησε τα λεγόμενά του. «Δεν πιστεύω πως ο Τότο είπε ακριβώς πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον αναβαθμίσεις. Αυτό που τόνισε ο Τότο είναι πως οι αλλαγές του 2022 είναι τεράστιες και απαιτούν τεράστια προσοχή. Η περισσότερη προσήλωση στο εργοστάσιο έχει μεταφερθεί στο 2022 και στην εύρεση απόδοσης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πράγματα στη σειρά που περιμένουν. Είμαστε ένα από τα δύο εργοστάσια, υπάρχει και αυτό που εξελίσσει τους κινητήρες και αναμένουμε επιπλέον εξέλιξη από εκεί. Πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη ισορροπία στην εξέλιξη και όλοι πάνω κάτω εξελίσσουν το μονοθέσιο του 2022».

Η Mercedes είδε τη Red Bull να κατακτά τη τέταρτη διαδοχική νίκη της στο 2021. Ο Μαξ Φερστάπεν ξεμάκρυνε στη βαθμολογία από τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ το ίδιο ισχύει και στους Κατασκευαστές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται το τριήμερο 2-4 Ιουλίου με το GP Αυστρίας στην πίστα του Red Bull Ring.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!