Η Mercedes σταμάτησε την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου

Η Mercedes σταμάτησε την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου
O επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, αποκάλυψε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να φέρει άλλες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της φέτος.

Η εξέλιξη της φετινής Mercedes W12 φαίνεται πως έλαβε τέλος σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της, Τότο Βόλφ. Μέσα στους 8 πρώτους αγώνες, τα νέα αεροδυναμικά κομμάτια που είχαν φέρει οι Πρωταθλητές ήταν ήδη ελάχιστα, σε αντίθεση με την αντίπαλό τους, Red Bull.

Μετά τον αγώνα σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους στην πίστα, ο Βόλφ παραδέχθηκε πως η προσοχή της ομάδας του έχει στραφεί στο 2022. «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να μη συνεχίσουμε την εξέλιξη με την W12. Ήταν σημαντικό να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία με το νέο κύκλο κανονισμών του 2022. Έχουμε νέους κανονισμούς του χρόνου, θα είναι ένα τελείως διαφορετικό μονοθέσιο και πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στο 2022, άλλοι όπως η Red Bull φέρνουν φορτηγά με αναβαθμίσεις. Είναι μια στρατηγική που αποδίδει γι’αυτούς, διότι είναι ξεκάθαρα μπροστά».

Στη συνέχεια τόνισε πως παρά το γεγονός πως το μονοθέσιό της Mercedes υστερεί σε απόδοση, τίποτα δεν έχει τελειώσει στο φετινό πρωτάθλημα. «Το πρωτάθλημα δεν παίζεται μόνο με το να προσθέτεις νέα αεροδυναμικά κομμάτια όπως η Red Bull. Πρέπει να εκμεταλλευτείς το μονοθέσιο γύρω από το set-up, τα ελαστικά και το πώς λειτουργείς εντός πίστας. Δεν έχει κανένα νόημα να ξοδέψουμε μία εβδομάδα ή ένα μήνα στο τωρινό μονοθέσιο, διότι δεν θα είχαμε τα ίδια κέρδη με αυτά της εξέλιξης για το 2022. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είχαμε ακόμα ένα δύσκολο τριήμερο και κανένα όπλο να παλέψουμε για τη νίκη. Αλλά θα κερδίσουμε αγώνες φέτος, θα πάρουμε pole position και θα παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η Mercedes μετρά μόλις τρεις νίκες έπειτα από τους οκτώ πρώτους αγώνες, με τη Red Bull να έχει πέντε. Το αποτέλεσμα φαίνεται στη βαθμολογία, όπου ο Μαξ Φερστάπεν έχει διευρύνει το προβάδισμά του από τον Λιούις Χάμιλτον στους 18 βαθμούς, ενώ η Red Bull έχει ανοίξει τη ψαλίδα στους 40.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!