Η Red Bull δεν πιστεύει ότι η Mercedes σταμάτησε την εξέλιξη

Η Red Bull δεν πιστεύει ότι η Mercedes σταμάτησε την εξέλιξη
H Red Bull δεν πιστεύει πως η Mercedes δεν θα εξελίξει περεταίρω το μονοθέσιό της μέσα στο 2021.

Η φετινή μάχη εξέλιξης έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα, το είναι μια υπόθεση ανάμεσα σε Red Bull και Mercedes. Oι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον δίνουν μάχη εντός πίστας, ενώ τα εργοστάσια των δύο ομάδων δίνουν μια διαφορετικού είδους μάχης.

Μετά το GP Στυρίας, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, αποκάλυψε πως η Mercedes δεν θα εξελίξει περεταίρω το μονοθέσιό της. Σε αντίθεση με τους Πρωταθλητές, η Red Bull συνεχίζει να φέρνει πακέτα αναβαθμίσεων στους τελευταίους αγώνες.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ είναι σκεπτικός για το πόσο ισχύουν τα λεγόμενα του Βόλφ. «Ξέρουμε πως ο Τότο αρέσκεται στο να στρέφει αλλού την προσοχή. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως στο υπόλοιπο της σεζόν δεν θα προσθέσουν ούτε ένα νέο αεροδυναμικό εξάρτημα. Όπως έχω ξαναπεί όμως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας. Η Mercedes πράττει το ανάλογο».

Στη συνέχεια, ο Χόρνερ αναφέρθηκε στο μονοθέσιο της φετινής χρονιάς και το γεγονός πως πρέπει να βρουν στη Red Bull τη σωστή ισορροπία εξέλιξης για το 2022. «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ξεκινήσαμε με ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο και καταφέραμε να το βελτιώσουμε. Όταν είσαι στον απόλυτο ρυθμό με τα μονοθέσια αυτά, τότε υπάρχουν μικρά κέρδη. Κάθε φορά που το μονοθέσιο του 2022 περνά από κύκλο εξέλιξης, τα κέρδη είναι πολύ μεγαλύτερα. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τα μικρά κέρδη για φέτος και τα πολύ μεγάλα για το 2022. Όμως δεν είναι πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές».

Η Formula 1 θα αλλάξει πλήρως το 2022 με τους νέους τεχνικούς και αεροδυναμικούς κανονισμούς, οι οποίοι θα αλλάξουν ολοκληρωτικά την εμφάνιση και σχεδιασμό των μονοθεσίων.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!