H Skoda ανανέωσε το Kodiaq (pics)

H Skoda ανανέωσε το Kodiaq (pics)
H Skoda παρουσίασε το πλήρως ανανεωμένο και πιο προηγμένο από ποτέ Kodiaq, με πλούσια χαρακτηριστικά.

Η Skoda αποκάλυψε την έκδοση facelift του Kodiaq, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του μοντέλου στην αγορά. Το νέο SUV της εταιρείας έρχεται με πληθώρα επιλογών εμπλουτίζοντας έτσι τη γκάμα κατά ένα μεγάλο βαθμό. Δεν είναι μυστικό πως το Kodiaq αποτελεί βαρόμετρο της Skoda σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια.

Από το εσωτερικό έως το εξωτερικό, τα μηχανικά σύνολα, το design και η ποικιλία εκδόσεων Sportline, L&K και RS θέτει τον πήχη ψηλά. Η τσέχικη φίρμα όμως υπόσχεται να τιμήσει την παράδοση που ξεκίνησε το Kodiaq.

Skoda Kodiaq

Ανασχεδιασμός και πλούσιο περιεχόμενο

Το νέο Skoda Kodiaq έρχεται με αναδιαμορφωμένο design, προσφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά off-road. H νέα αναδιαμορφωμένη μάσκα μαρτυρά ένα επιπλέον επιθετικό στυλ. Το καπό έχει ανυψωθεί, με τον σχεδιασμό να θυμίζει έντονα εξάγωνο από το πάνω μέρος. Η νέα πίσω αεροτομή αναδιαμορφώνει την αεροδυναμική φιλοσοφία, μειώνοντας την αντίσταση αέρα.

Τα LED φώτα έχουν μικρύνει σε μέγεθος, ενώ προσφέρονται επίσης και ως full-LED Matrix για πρώτη φορά στην ιστορία της γκάμας. Οι διαστάσεις των τροχών φτάνουν έως τις 20 ίντσες στον επιπλέον εξοπλισμό.

Skoda Kodiaq

Στο εσωτερικό βλέπουμε νέες προσθήκες από τη Skoda. Για πρώτη φορά, τα εμπρός καθίσματα είναι εργονομικά και προσφέρουν επίσης υπηρεσίες μασάζ. Τα καλύμματα των προαιρετικών καθισμάτων Eco έχουν κατασκευαστεί από vegan υλικά, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει χρώμα στην οροφή του εσωτερικού.

Επιπλέον το Kodiaq διαθέτει οθόνη αφής Bolero infotainment 8 ιντσών, η οποία διαθέτει επιλογή φωνητικής λειτουργίας.

Skoda Kodiaq

Πολλαπλά μηχανικά σύνολα

Η Skoda πάει ένα βήμα παραπέρα και προσφέρει το Kodiaq με πέντε διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Οι κινητήρες αυτοί όπως είναι λογικό προέρχονται από τη νέα γενιά EVO της Volkswagen.

Skoda Kodiaq

Στη κορυφή των επιδόσεων έχουμε τον 2.0 λίτρων TSI απόδοσης 245 ίππων και 370 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 234 χλμ/ώρα. Η έκδοση αυτή είναι αποκλειστική για την έκδοση του Kodiaq RS. Μάλιστα, μέσω της νέας τεχνολογίας, ο κινητήρας είναι πλέον 60 κιλά ελαφρύτερος.

Στην απλή έκδοση του Kodiaq, o 2.0 λίτρων TSI αποδίδει 190 ίππους έχοντας χαμηλότερες επιδόσεις όπως είναι λογικό. Στους κινητήρες βενζίνης βρίσκουμε ακόμα τον 1.5 λίτρων TSI, o οποίος παράγει 150 ίππους, 250 Nm ροπής και έχει τελική ταχύτητα 206 χλμ/ώρα. Όλοι οι βενζινοκινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο 7-τάχυτο κιβώτιο DSG, ενώ η έκδοση 1.5 λίτρων TSI μπορεί να φορέσει το 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο M.

Skoda Kodiaq

Στις εκδόσεις diesel συναντάμε δύο εκδοχές του 2.0-λιτρου TDI. H πρώτη αποδίδει 150 ίππους και 360 Nm ροπής και διατίθεται με έκδοση κίνησης σε δύο ή τέσσερις τροχούς. Τέλος η πιο ισχυρή έκδοση αποδίδει 200 άλογα και 400 Nm ροπής, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 218 χλμ/ώρα.

Το Kodiaq εφοδιάζεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και στον τομέα της ασφάλειας. Εννέα αερόσακοι, πολλαπλοί αισθητήρες και αυτόματο σύστημα φρένου είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, σε συνδυασμό με τα νέα κινητήρια σύνολα, η οδηγησιμότητα και η απόκριση στο δρόμο είναι εμφανώς βελτιωμένη.

Skoda Kodiaq

Το Skoda Kodiaq αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!