MotoGP Ολλανδίας FP1: Αναγέννηση Βινιάλες

MotoGP Ολλανδίας FP1: Αναγέννηση Βινιάλες
O Μάβερικ Βινιάλες ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Άσεν, ξεκινώντας ιδανικά το αγωνιστικό τριήμερο.

Η δράση για το GP Ολλανδίας ξεκίνησε στο ΤΤ Άσεν με το FP1 και έναν πρωτοπόρο τον οποίο λίγοι περίμεναν. Οι συνθήκες ήταν καλές, με τα σύννεφα να μην επηρεάζουν προς ώρας τους χρόνους των αναβατών.

Ταχύτερος μετά από τα πρώτα 45 λεπτά του αγωνιστικού τριημέρου ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με τη Yamaha M1. O Ισπανός έγραψε το 1:33.072 και πήρε την 1η θέση έπειτα από ένα κάκιστο αγωνιστικό τριήμερο στη Γερμανία, δείχνοντας άλλος οδηγός. Έχοντας δηλώσει πως θα αντιγράψει το set-up του teammate του, βρήκε στο πρώτο σκέλος το κάτι παραπάνω. Στη 2η θέση του FP1 βρέθηκε ο Πολ Εσπαργκαρό για λογαριασμό της Honda. O Ισπανός ήταν 0,112 δευτ. μακριά από τον Βινιάλες σε ένα θετικό ξεκίνημα για τον ίδιο. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Άλεξ Ρινς με τη Suzuki, κάνοντας το 1-2-3 για τους Ισπανούς με χρόνο στο 1:33.501.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν στη 4η θέση χρησιμοποιώντας τα ίδια ελαστικά με τον Βινιάλες. Όμως πάνω στη Μ1 ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Στο τέλος της διαδικασίας, ο Τακάκι Νακαγκάμι πήρε την 5η θέση για την LCR Honda. Ταχύτερη Ducati στη διαδικασία ήταν αυτή του Ζοάν Ζαρκό μόλις στην 6η θέση της διαδικασίας και 0,8 δευτ μακριά από το ταχύτερο πέρασμα.

Ο Ντανίλο Πετρούτσι έκλεισε την κατάταξη ως η ταχύτερη KTM στην 7η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, o Μάρκ Μάρκεθ και η έκπληξη των αποτελεσμάτων, ο Λορένζο Σαβαντόρι. Συνολικά είχαμε 6 κατασκευαστές στις θέσεις αυτές.

Μεγάλα ονόματα εκτός 10άδας

Οι εργοστασιακές Ducati έμειναν εκτός των 10 πρώτων θέσεων, με τους Τζακ Μίλερ και Πέκο Μπανάια να ολοκληρώνουν στις θέσεις 11 και 12, πάνω από ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Βινιάλες. Ο πρωταθλητής Ζοάν Μίρ ήταν μόλις στη 13η θέση, ενώ ο πιο φορμαρισμένος οδηγός των τελευταίων αγώνων, Μιγκέλ Ολιβέιρα ήταν στη 14η θέση.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι σε μια πίστα που λατρεύει όσο λίγες ήταν μόλις 15ος, μπροστά από τον Μπράντ Μπίντερ. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Γκάρετ Γκέρλοφ ήταν στην τελευταία θέση, 2,8 δευτ. μακριά από την κορυφή.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

GP Ολλανδίας FP1

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!