Το Dacia Duster ανανεώθηκε και ταράζει τα νερά (pics & vid)

Το Dacia Duster ανανεώθηκε και ταράζει τα νερά (pics & vid)
Η Dacia παρουσίασε την ανανεωμένη facelift έκδοση του Duster, εκμοντερνίζοντας επιπλέον το μοντέλο.

Η θυγατρική εταιρεία της Renault, Dacia ενισχύει τη γκάμα μοντέλων της με τη καινούργια έκδοση του Duster. Μπορεί το νέο μοντέλο να είναι έκδοση facelift, όμως προσφέρει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις σε σύγκριση με την αρχική έκδοση της γενιάς.

Αλλαγές σε όλους τους τομείς

Αρχικά, το Dacia Duster προσφέρεται με το νέο χρωματισμό Arizona Orange. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα έχουν αλλαγές, παίρνοντας το σχήμα «Υ», με χαρακτηριστικά όπως τα Logan και Sandero που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία.

Dacia Duster

Το Dacia Duster είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας όπου θα χρησιμοποιεί LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος. Επιπλέον, LED φωτιστικά θα περιβάλλουν την πινακίδα, μειώνοντας τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας. Στο εμπρός μέρος παρατηρούνται επίσης λεπτομέρειες από χρώμιο.

Το Duster διαθέτει καλύτερο αεροδυναμικό προφίλ, το οποίο μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Οι νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών, σε συνδυασμό με το νέο σπόιλερ στο πίσω μέρος μειώνουν κατά 5,8 γραμμάρια/χλμ τις εκπομπές ρύπων.

Dacia Duster

Στο εσωτερικό βλέπουμε αλλαγές στη διάταξη του ταμπλό. Το νέο σύστημα infotainment με οθόνη 8 ιντσών προσφέρει ασύρματες υπηρεσίες Android Auto και Apple CarPlay, μαζί με το σύστημα πλοήγησης. Επιπλέον διαθέτει και δεύτερη οθόνη 4x4, η οποία δείχνει χρήσιμες πληροφορίες στον οδηγό, δύο θήρες USB και χώρο αποθήκευσης μεγέθους 1.1 λίτρου.

Τα καθίσματα μοιάζουν αρκετά με αυτά των Logan και Sandero, τα οποία δανείστηκαν το σχεδιασμό από το νέο Renault Clio.

Dacia Duster

Μεγάλη αλλαγή στα μηχανικά μέρη

Οι κυριότερες αλλαγές μπορούν να χαρακτηριστούν στην καρδιά του νέου Dacia Duster. Η εταιρεία λανσάρει για το μοντέλο ένα νέο αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στην έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τον κινητήρα 1,3 λίτρων με απόδοση 150 ίππων.

Dacia Duster

Η τετρακίνητη έκδοση συνδυάζεται μόνο με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στην έκδοση χειροκίνητου κιβωτίου, υπάρχει η επιλογή των κινητήρων TCe 90 και TCe 130, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Επιπλέον, υπάρχει και η έκδοση diesel. Με κίνηση στους εμπρός ή όλους τους τροχούς, το Duster προσφέρεται με τον κινητήρα dCi 115 και συνδυάζεται με το εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Dacia Duster

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία για υβριδική έκδοση του νέου Duster στο μέλλον. Όμως υπάρχει η έκδοση με υγραέριο, η οποία μειώνει τις εκπομπές ρύπων κατά 9.5% σε σύγκριση με τη βενζινοκίνητη έκδοση. Τέλος, η Dacia προσφέρει το Duster και σε έκδοση όπου χρησιμοποιεί βιοκαύσιμο.

Dacia Duster

Το νέο Dacia Duster αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όμως δεν θα φορά το νέο λογότυπο της εταιρείας, το οποίο θα υιοθετηθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής στο δεύτερο μισό του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!