H Volkswagen προσπάθησε να αγοράσει την Alfa Romeo

H Volkswagen προσπάθησε να αγοράσει την Alfa Romeo
H Volkswagen πραγματοποίησε πίσω στο 2018 ακόμα μια ανεπιτυχή προσπάθεια να αγοράσει την Alfa Romeo.

H ιστορία πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, καθώς η Alfa Romeo αποτελούσε πάντα διακαή πόθο των Γερμανών. Η πιο πρόσφατη περίπτωση αποτελεί το σίριαλ του 2011 όπου ο τότε πρόεδρος της Volkswagen, Φέρντιναντ Πιχ, είχε δηλώσει πως υπό το γερμανικό γκρουπ, η Alfa Romeo θα είχε ετηρίσως 400.000 πωλήσεις αυτοκινήτων σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Το σχέδιο ήθελε την ιταλική μάρκα να χρησιμοποιεί τους εν σειρά turbo κινητήρες της Porsche, τις οποίες φοράνε από το 2016 οι Boxter και Cayman. Η απάντηση της Fiat, όπου άνηκε Alfa Romeo ήταν: «Τους κλείσαμε την πόρτα και προσπαθούν να μπουν από το παράθυρο».

Τώρα όπως αποκαλύπτει το autocar, η Volkswagen προσπάθησε ξανά πίσω στο 2018 να αγοράσει εν νέου την Alfa Romeo. O νέος επικεφαλής της VW, Χέρμπερτ Ντάις, θεώρησε ως καθήκον να συνεχίσει την προσπάθεια του Πιχ. Έτσι συναντήθηκε με την FCA, όμως έλαβαν αρνητική απάντηση για ακόμα μια φορά. Ο CEO της VW, Μάικ Μάνλεϊ, είχε δηλώσει πως η FCA δεν είχε σκοπό να αποχωριστεί την Alfa Romeo.

Πλέον η Alfa Romeo αποτελεί μέλος του ομίλου Stellantis, ο οποίος έχει σκοπό τη μακροπρόθεσμη οικονομική στήριξη όλων των εταιρειών που δυσκολεύονται οικονομικά. Οπότε το ενδεχόμενο να πουληθεί στο απώτερο μέλλον η Alfa Romeo είναι μηδαμινό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!