MotoGP Γερμανίας FP3: Επίδειξη δύναμης από Κουαρταραρό

MotoGP Γερμανίας FP3: Επίδειξη δύναμης από Κουαρταραρό
O Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών που έκρινε τη συμμετοχή των αναβατών στο Q2.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό έδειξε τα δόντια του στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Σάχσενρινγκ, όπου κρίνονταν οι θέσεις στο Q2. Οι αναβάτες βγήκαν στα τελευταία λεπτά για τις τελικές τους προσπάθειες με φρέσκο σετ ελαστικών. Οι ανακατατάξεις ήταν έντονες και στα τελικά αποτελέσματα είδαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Κανείς όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, ο οποίος ολοκλήρωσε το FP3 με χρόνο στο 1:20.348. Στο τέλος προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ πίστας, αλλά έκανε λάθος και θα πρέπει να περιμένει τις κατατακτήριες. Πίσω του βρέθηκε ο εντυπωσιακός Τζακ Μίλερ για λογαριασμό της εργοστασιακής Ducati. O Αυστραλός ήταν 0,056 δευτ. πίσω από τον Γάλλο και άφησε για 0,029 δευτ. στη 3η θέση τον Ζοάν Ζαρκό με την ιδιωτική GP21.

Κλειστή μάχη και πολλές εκπλήξεις

Οι διαφορές ήταν εξαιρετικά μικρές, καθώς οι Μιγκέλ Ολιβέιρα με KTM και Αλέις Εσπαργκαρό με Aprilia έγραψαν τον ίδιο χρόνο στο 1:20.451. Η διαφορά τους από τον Κουαρταραρό μάλιστα ήταν 0,103 δευτ. Ο Χόρχε Μαρτίν έκανε έναν εξαιρετικό χρόνο δείχνοντας πως έχει αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Ο Τακάκι Νακαγκάμι ήταν η ταχύτερη Honda στη διαδικασία και βρέθηκε στην 7η θέση της κατάταξης. Ο Πέκο Μπανάικα προκρίθηκε στο Q2 με την 8η θέση και ήταν μπροστά από άλλες δύο Honda των αδερφών Μάρκεθ. Ο Μαρκ Μάρκεθ είχε γράψει τον 4ο ταχύτερο χρόνο, όμως βγήκε εκτός πίστας και είδε την προσπάθειά του να ακυρώνεται.

Τραγικό πρωινό για τις δύο εργοστασιακές Suzuki, με τον Ζοάν Μιρ να είναι μόλις στην 11η θέση, ενώ ο Άλεξ Ρινς στη 14η. Οι «μπλε» θα δοκιμαστούν στο Q1 και θα έχουν μαζί τους τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος είχε πτώση στα τελευταία λεπτά, όπως επίσης και τον Φράνκο Μορμπιντέλι.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν στη 16η θέση, ενώ πολύ πίσω ήταν ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM, ενώ ο Πολ Εσπαργκαρό στη δεύτερη εργοστασιακή Honda έμεινε 19ος με τη τρίτη του πτώση στο τριήμερο.

Η δράση συνεχίζεται στις 15:10 με τις κατατακτήριες δοκιμές τις οποίες μπορείτε να τις απολαύσετε από το live του Gazzetta.

Αποτελέσματα FP3 GP Γερμανίας

FP3

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!