MotoGP Γερμανίας FP2: Τρομερή επίδοση Ολιβέιρα

MotoGP Γερμανίας FP2: Τρομερή επίδοση Ολιβέιρα
O Μιγκέλ Ολιβέιρα ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών γράφοντας ένα εντυπωσιακό χρόνο.

Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν στη πίστα του Σάχσενρινγκ για το GP Γερμανίας, με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα να είναι ο ταχύτερος αναβάτης μετά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Οι ομάδες και οι αναβάτες μπήκαν στα τελευταία λεπτά με φρέσκο σετ ελαστικών και πίεσαν για πρώτη φορά στο όριο.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές και αρκετά παρόμοιες με αυτές που θα συναντήσουν αύριο οι αναβάτες. Οι δοκιμές στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας ήταν πολλές, με πολλούς αναβάτες να δυσκολεύονται σε συγκεκριμένες στροφές. Η Ducati ειδικότερα, έχει ως αδύναμο σημείο το τρίτο χρονομετρημένο κομμάτι, όπου χάνει πολύ χρόνο.

Η KTM σε μεγάλη φόρμα

Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα έκανε το ταχύτερο πέρασμα της ημέρας και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:20.690. Ο χρόνος αυτός είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από το ρεκόρ πίστας, όμως ήταν αρκετός ώστε να αφήσει τον Φάμπιο Κουαρταραρό στη 2η θέση για 0,220 δευτερόλεπτα. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, με τη Yamaha να βρίσκει ρυθμό στο τέλος, αλλά υπολείπεται προς ώρας της KTM. O Μάβερικ Βινιάλες έκλεισε στη 3η θέση της κατάταξης με έναν πολύ καλό χρόνο στο 1:21.023 και ήταν στο ίδιο δέκατο με τον Άλεξ Ρινς της Suzuki που έκλεισε 4ος.

Ο Πολ Εσπαργκαρό ήταν η ταχύτερη Honda στη διαδικασία, χάνοντας το πλεονέκτημα που είχε στο πρωινό σκέλος. Ο Τακάκι Νακαγκάμι βρέθηκε στην 6η θέση, μπροστά από την Aprilia του Αλέις Εσπαργκαρό, ο οποίος συνεχίζει να δείχνει καλό πρόσωπο για την ιταλική ομάδα.

Η ταχύτερη Ducati ήταν αυτή του Ζοάν Ζαρκό στην 8η θέση της διαδικασίας, με ταχύτερο χρόνο στο 1:21.181. Ο Τζακ Μίλερ ήταν στην 9η θέση, με τον Αυστραλό να δυσκολεύεται ιδιαίτερα με τη συμπεριφορά της GP21. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Φράνκο Μορμπιντέλι, βελτιώνοντας το χρόνο του FP1. Όλοι οι κατασκευαστές είχαν παρουσία στις 10 πρώτες θέσεις της ημέρας.

Εκπλήξεις εκτός 10άδας

Ο Μάρκ Μάρκεθ έμεινε στη 12η θέση, υποχωρώντας από την κορυφή που είχε στο FP1. Όμως ο Ισπανός δεν έβαλε φρέσκο σετ στο τέλος της διαδικασίας και θα τα δώσει όλα αύριο στο FP3. Κακό FP2 είχε ο Πρωταθλητής Ζοάν Μιρ, ο οποίος έκλεισε στη 16η θέση της διαδικασίας, όντας 0,7 δευτ. πίσω από τον ταχύτερο Ολιβέιρα.

Η απογοητευτική ημέρα του Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίστηκε, με τον Ιταλό να μένει στην 21η θέση, ενώ στα τελευταία λεπτά είχε πτώση. Άσχημο αποτέλεσμα είχε και ο Πέκο Μπανάια, ο οποίος έμεινε τελευταίος.

Η δράση του MotoGP συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου με το FP3 (10:55), όπου θα κρίνει τους οδηγούς που θα πάρουν το απευθείας εισιτήριο για το Q2. Μη χάσετε το live του Gazzetta για τις κατατακτήριες του Σαββάτου (14:45) και τον αγώνα (14:45).

Αποτελέσματα FP2 GP Γερμανίας MotoGP

motoGP Γερμανίας

Image credit: KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!