Η Dacia αλλάζει (pics & vid)

Κώστας Παστρίμας
Η Dacia αλλάζει (pics & vid)
Νέο λογότυπο και σήμα, νέα χρώματα και μεγαλύτερη επαφή με τη φύση περιλαμβάνει η νέα ταυτότητα της Dacia

Στις αρχές του 2021 η Dacia ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της για το 2021 και μέρος αυτής είναι η ολική αναθεώρηση της εικόνας της. Έτσι, η πρώην ρουμανική εταιρεία, μέλος της οικογένειας της Renault πλέον, έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα της ταυτότητα, που περιλαμβάνει το νέο σήμα και το νέο της λογότυπο. Αμφότερα είναι ανασχεδιασμένα και εντελώς διαφορετικά από τα προηγούμενα, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτηθεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή.

dacia

Το νέο σήμα της Dacia χρησιμοποιεί τα λατινικά γράμματα D και C που υπάρχουν στο όνομα της μάρκας και τα φέρνει σε συμμετρική θέση ώστε να μοιάζουν σαν κρίκοι μιας αλυσίδας και στην Dacia πιστεύουν ότι είναι ένα σήμα εύκολα αναγνωρίσιμο. Το νέο λογότυπο ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με τις γεωμετρικές γραμμές να δίνουν μια αίσθηση μηχανικής κίνησης στη γραμματοσειρά. Ο στόχος είναι να δείξουν τη σημασία στα θεμελιώδη στοιχεία του σχεδιασμού, τη στιβαρότητα και τη σταθερότητα, που είναι τα χαρακτηριστικά που η Dacia θέλει να δώσει στα αυτοκίνητά της.

dacia

Η Dacia γίνεται πράσινη

Για τα νέα σήματα και λογότυπα της Dacia έχει χρησιμοποιηθεί ένα πράσινο-χακί χρώμα, που θέλει να δείξει την εγγύτητα της μάρκας στη φύση και ταυτόχρονα το έδαφος πάνω στο οποίο κινούνται τα οχήματά της, όπως το Duster, που έξω στη φύση βρίσκεται στο στοιχείο του.

Η ενσωμάτωση της νέας οπτικής ταυτότητας της Dacia θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά. Πρώτα η αλλαγή θα γίνει σε ιστοσελίδες και φυλλάδια και στη συνέχεια τα καταστήματα θα αρχίσουν να αλλάζουν από το ξεκίνημα του 2022. Μέχρι το 2ο εξάμηνο του 2022 το νέο σήμα και λογότυπο θα υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα της μάρκας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!