H πανδημία αλλάζει το πρόγραμμα της Extreme E

Πάνος Σεϊτανίδης
H πανδημία αλλάζει το πρόγραμμα της Extreme E
Δεν θα διεξαχθούν φέτος οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τον Αμαζόνιο και τη Γη του Πυρρός

Σε νέα αναθεώρηση του αγωνιστικού προγράμματος της παρθενικής της σεζόν αναγκάζεται να προχωρήσει η Extreme E, το νέο πρωτάθλημα αμιγώς ηλεκτρικών SUV, που μάχονται σε σημεία του πλανήτη όπου είναι έκδηλες οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σε φυσικές διαδρομές όπου εκτός από το να προσφέρουν άφθονο θέαμα, ευαισθητοποιούν το ευρύ κοινό για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έως τώρα καμωμάτων του ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, δεν θα γίνουν φέτος το X Prix του Αμαζονίου που ήταν προγραμματισμένο για τις 23 και 24 Οκτωβρίου και θα διεξαγόταν στην Παρά της Βραζιλίας και το X Prix των Παγετώνων, που ήταν η τελευταία δοκιμασία της σεζόν και θα διεξαγόταν στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στην Γη του Πυρρός – στην Αργεντινή.

Extreme E

Ταξιδιωτική πρόκληση

Παρότι οι αγώνες δεν λαμβάνουν μέρος σε αστικό τοπίο ή σε πίστες και γενικά σε σημεία που θα περίμενε κανείς να υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, το γεγονός πως αφορούν πολύ απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, καθιστά μεγάλη πρόκληση το ταξιδιωτικό μέρος.

Γι’ αυτό ήρθε η καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν, η ματαίωση του αγώνα στο Νεπάλ και τώρα, η μετατόπιση των προαναφερθέντων αγώνων της Νότιας Αμερικής για τη σεζόν δύο.

«Παρακολουθούσαμε στενά την κατάσταση σε όλες τις περιοχές που θα φιλοξενούσαν αγώνες μας και επιλέξαμε να πάρουμε αυτή την προληπτική απόφαση σχετικά με τα X Prix στη Νότια Αμερική. Στην εναρκτήρια σεζόν μας, προτεραιότητά είναι να έχουμε καλεντάρι 5 αγώνων, με υπευθυνότητα και ασφάλεια για τους συμμετέχοντες και το προσωπικό του θεσμού. Δεν ήταν απόφαση την οποία πήραμε απροβλημάτιστα αλλά οι υπάρχοντες περιορισμοί, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε τις αναγνωριστικές επισκέψεις μας που είναι απαραίτητες λόγω της φύσης των αγώνων, που διεξάγονται σε απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε ο ιθύνων νους και CEO της Extreme E, Alejandro Agag.

Alejandro Agag

To Plan B

Έτσι, μετά το X Prix της Ερήμου που έγινε στην Αλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας και το X Prix του Ωκεανού που έγινε στο Ντακάρ της Σενεγάλης, δεδομένος πρέπει να θεωρείται μόνο ο επόμενος αγώνας στο καλεντάρι. Αυτός είναι το X-Prix της Αρκτικής που αναμένεται να διεξαχθεί στις 28-29 Αυγούστου, στη Γροιλανδία.

Καθώς όμως η Extreme E θέλει να κάνει πέντε αγώνες φέτος, αναζητούνται προορισμοί για να καλύψουν τα κενά της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Σημεία στα οποία αγωνιζόμενοι και προσωπικό θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και που θα εξυπηρετούν την «αποστολή» της Extreme E – να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι αλλά ένας πιθανός προορισμός είναι το νησιωτικό σύμπλεγμα των Εβρίδων, κοντά στις δυτικές ακτές της Σκωτίας.

Extreme E


Φωτογραφίες: Extreme E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!