Αποσύρεται από τη Moto3 ο αριθμός του Τζέισον Ντεπασκιέ

Αποσύρεται από τη Moto3 ο αριθμός του Τζέισον Ντεπασκιέ
Ο αριθμός #50 που χρησιμοποίησε ο Τζέισον Ντεπασκιέ στο Πρωτάθλημα της Moto3 θα αποσυρθεί προς τιμήν του.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού συγκλονίστηκε από το θάνατο του νεαρού οδηγού Τζέισον Ντεπασκιέ, έπειτα από πτώση στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Ιταλίας. Ο Ελβετός ήταν μόλις 19 ετών και η απώλειά του συγκλόνισε το paddock του MotoGP.

Στο πλαίσιο του GP Γερμανίας, ο οποίος είναι ο επόμενος αγώνας στη πίστα του Σάχσενρινγκ θα πραγματοποιηθεί τελετή προς τη μνήμη του Ντεπασκιέ. Την Παρασκευή το απόγευμα, μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών, θα αποσυρθεί το νούμερο #50 από το Πρωτάθλημα της Moto3.

H κίνηση αυτή θα αποτελέσει ακόμα μια απόσυρση αριθμού προς τιμήν αναβάτη που έχασε τη ζωή του στη πίστα. Οι προηγούμενες περιπτώσεις ήταν των Λουίς Σάλομ, Σόγια Τομιζάβα, Μάρκο Σιμοντσέλι και Νταϊτζίρο Κάτο.

Το MotoGP έχει αποσύρει επίσης τον αριθμό #69 προς τιμήν του αδικοχαμένου Νίκι Χέιντεν, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από δυστύχημα με ποδήλατο. Το νούμερο 65 του Λόρις Καπιρόσι και το νούμερο #34 του Κέβιν Σβάντς αποσύρθηκαν επίσης από το MotoGP όταν οι εν λόγω αναβάτες σταμάτησαν τους αγώνες.

Ο Ντεπασκιέ αγωνιζόταν μόλις στη δεύτερη του σεζόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε πάρει ήταν η θέση στο GP Ισπανίας, στη πίστα της Χερέθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!