O Ζαν-Πιέρ Πλουέ θα επιβλέψει την αναγέννηση της Lancia

Κώστας Παστρίμας
O Ζαν-Πιέρ Πλουέ θα επιβλέψει την αναγέννηση της Lancia
Ο Πλουέ, αρχισχεδιαστής της Stellantis, θα επιβλέψει προσωπικά στην αναγέννηση της ιστορικής Lancia

Το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Lancia έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ακόμα περισσότερο πρόσφατα, από τότε που έγινε γνωστή η συγχώνευση των γκρουπ FCA και PSA και η δημιουργία της Stellantis. Δεν είναι μυστικό ότι η Lancia δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά η Stellantis έχει αποφασίσει να την αναγεννήσει, κάτι που φυσικά μόνο χαρά φέρνει στους φίλους της αυτοκίνησης.

Το πόσο σοβαρά έχει πάρει η Stellantis την αναγέννηση της Lancia φαίνεται από το γεγονός ότι ο Ζαν-Πιέρ Πλουέ, που είναι ο αρχισχεδιαστής της (Chief Design Officer) ανακοίνωσε ότι θα εμπλακεί προσωπικά αυτήν την προσπάθεια. Για αυτόν το λόγο ο Γάλλος θα σχηματίσει μια ολιγομελή ομάδα από νεαρούς και ταλαντούχους σχεδιαστές και θα επιβλέπει τη δουλειά τους από το Centro Stile στο Τορίνο.

Ο Πλουέ μίλησε για το όραμά του: «Η αναγέννηση της Lancia είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική πρόκληση. Πρόκειται για μια εμβληματική μάρκα, που θα επανέλθει στην κεντρική ιστορική θέση της στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητές της».

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο, σχολίασε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Ζαν-Πιέρ Πλουέ. Είναι τιμή μου που μπορούμε να αξιοποιήσουμε μια τόσο διαφορετική ομάδα επαγγελματιών που συνεργάζονται για την επιτυχία της Lancia».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!