Ρεκόρ παραγωγής και κερδών αναμένει η Lamborghini

Νίκος Γιαννούλας
Ρεκόρ παραγωγής και κερδών αναμένει η Lamborghini
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini Στέφαν Βίνκελμαν ανακοίνωσε τη διάθεση σχεδόν όλης της παραγωγής του εργοστασίου για το 2021.

Παρότι η ιταλική μάρκα κατασκευής supercar φημολογείται ότι σύντομα θα αποτελεί παρελθόν από το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Volkswagen, στον οποίο ανήκει, αντιμετωπίζει το μέλλον με μεγάλη αυτοπεποίθηση χάρη στην αύξηση της ζήτησης των μοντέλων της παρά την πανδημία.

Lamborghini
H URUS, το super SUV της μάρκας είναι και το πλέον πετυχημένο μοντέλο της


Μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της και κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης αυτοκινήτου του Μιλάνο στις 11 Ιουνίου, όπου συμμετείχε με όλη τη γκάμα των μοντέλων της, η Lamborghini ανακοίνωσε ότι σχεδόν εξαντλήθηκε ο όγκος παραγωγής της για το 2021, με 10 μήνες αυτής να χρειάζονται για να καλύψουν τις παραγγελίες που ήδη έχει δεχτεί.

Περισσότεροι αγοραστές για ακριβότερα αυτοκίνητα

Ο Βίνκελμαν αποκάλυψε ότι η Lamborghini είναι έτοιμη για μια χρονιά με ρεκόρ παραγωγής, καθώς η χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα στους δυνητικούς αγοραστές της, οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερο από ποτέ για τα αγαπημένα τους προϊόντα.

Lamborghini
Η υβριδική Cian Roadster


Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2020 ήταν για τη Lamborghini η δεύτερη καλύτερη χρονιά που είχε ποτέ σε επίπεδο ταξινομήσεων και η πρώτη σε κερδοφορία. Αυτό συνέβη παρά το κλείσιμο του εργοστασίου για δύο μήνες λόγω της πανδημίας.
Οι παραδόσεις Lamborghini έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 25% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 και φαίνονται ικανές να ξεπεράσουν αυτές της χρονιάς ρεκόρ του 2019, που κορυφώθηκαν με την παραγωγή 8.205 αυτοκινήτων.

Lamborghini
Στην έκθεση του Μιλάνο παρουσιάστηκε η Huracan GTO και όλη η γκάμα μοντέλων της μάρκας


Το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας είναι το νέο Urus SUV, ενώ οι μεγαλύτερες αγορές για τα προϊόντα της η Αμερικανική, η Γερμανική και φυσικά η Ιταλική.


Η Lamborghini έχει ανακοινώσει ήδη ένα πρόγραμμα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την παρουσίαση υβριδικών εκδόσεων των μοντέλων της Huracan, Aventador και Urus έως το 2025, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει τις πολύ περιορισμένης παραγωγής υβριδικές Cian και Cian Roadster, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο παραγωγής τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!