Η νέα BMW Σειρά 4 αποκαλύφθηκε (pics & vid)

Η νέα BMW Σειρά 4 αποκαλύφθηκε (pics & vid)
Η BMW αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά της Σειράς 4 Grand Coupe, που συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προκάτοχός της.

Η BMW ετοιμάζεται να λανσάρει τη νέα 4-θυρη Σειρά 4 Grand Coupe, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό του νέου μοντέλου, ενώ η σύγχρονη λειτουργικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του πολυτελούς Gran Coupe της μεσαίας κατηγορίας.

Η νέα Σειρά 4 έχει αυξηθεί κατά 143 mm σε μήκος και 27 mm σε πλάτος. Αύξηση βλέπουμε επίσης στο ύψος κατά 53 mm σε, ενώ το πλάτος των μετατροχίων έχει επίσης αυξηθεί στα 1.595 mm μπροστά (+50 mm) και 1.623 mm πίσω (+29 mm). Το μεταξόνιο των 2.856 mm είναι κατά +46 mm μεγαλύτερο από του προηγούμενου μοντέλου. Οι συνολικές διαστάσεις είναι 4.783 mm σε μήκος, 1.852 mm πλάτος και ύψος 1.442 mm.

BMW Σειρά 4

Η εμφάνιση

Τολμηρές γραμμές και επιφάνειες με τρισδιάστατη δομή είναι τα στοιχεία για την εκφραστική φυσιογνωμία της νέας BMW Σειράς 4 Gran Coupe. Πολύ χαμηλά στο κέντρο βρίσκεται η μεγάλη και κάθετα διατεταγμένη μάσκα της BMW. Οι λεπτοί full-LED προβολείς εφοδιάζονται με οπτικές ίνες σχήματος U για τα φώτα ημέρας. Προαιρετικά, διατίθενται φώτα Adaptive LED Headlights με BMW Laserlights.

Ακριβείς γραμμές, πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια και λαβές που δεν προεξέχουν με την επιφάνεια της πόρτας διαμορφώνουν τη σπορ σιλουέτα της νέας BMW Σειρά 4. Οι οριζόντιες γραμμές είναι το κυρίαρχο συστατικό στο πίσω τμήμα. Το χαμηλωμένο αμάξωμα αναδεικνύεται επίσης από μία πίσω ποδιά με κάθετα αεροδυναμικά στοιχεία. Ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία προσθέτουν δυναμικές πινελιές στις εκδόσεις M Sport και στο μοντέλο M.

BMW Σειρά 4

Το εσωτερικό

Στο εσωτερικό της νέας BMW Σειρά 4 Gran Coupé, παρατηρείται η ψηλή κεντρική κονσόλα. Το μπουτόν Start/Stop για τον κινητήρα είναι τοποθετημένο στο panel ελέγχου στην κεντρική κονσόλα, που επίσης φιλοξενεί το BMW Controller, τα μπουτόν για τη μονάδα Driving Experience Control, το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο και τον ειδικό για το μοντέλο επιλογέα σχέσεων. Στα πίσω καθίσματα με τα αναδιπλούμενα προσκέφαλα μπορούν να τοποθετηθούν τρία παιδικά καθίσματα.

Σπορ καθίσματα και ένα σπορ δερμάτινο τιμόνι προσφέρονται στάνταρ. Η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού προσφέρει μεγάλα περιθώρια εξατομίκευσης.

BMW Σειρά 4

Τα μηχανικά μέρη

H νέα BMW Σειρά 4 έρχεται με εκδόσεις. Αρχικά έχουμε την κορυφαία M440i xDrive Gran Coupe, η οποία θα φορά τον εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα απόδοσης 374 ίππων. Η BMW 430i Gran Coupe θα λανσάρει το νέο τετρακύλινδρο κινητήρα, ο οποίος στοχεύει στην χαμηλή εκπομπή ρύπων.BMW Σειρά 4

Η BMW 420i Grand Coupe θα φοράει τον τετρακύλινδο βενζινοκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και τέλος οι BMW 420d και 420d XDrive Grand Coupe θα χρησιμοποιούν τετρακύλινδρο ντίζελ κινητήρα, μέγιστης απόδοσης 190 ίππων. Οι δύο ντίζελ εκδόσεις, μαζί με τη κορυφαία M440i xDrive Grand Coupe θα συνδυάζουν ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο θα αυξάνει τις επιδόσεις.

Όλοι οι κινητήρες θα χρησιμοποιούν το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, ενώ η κορυφαία έκδοση θα συνδυάζει το 8-τάχυτο Steptronic Sport.

BMW Σειρά 4

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Η νέα Σειρά 4 συνδυάζει νέα υψηλή ακαμψία αμαξώματος και προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, με ειδική διαμόρφωση. Παρέχεται με έως και 40 συστήματα υποστήριξης οδηγού, με το Active Cruise Control και το Speed Limit Assist να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, περιλαμβάνεται η προηγμένη συνδεσιμότητα με νέες ψηφιακές υπηρεσίες με οθόνη αφής και φωνητικό έλεγχο.

BMW Σειρά 4

Το BMW Live Cockpit Plus στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα iDrive με οθόνη ελέγχου 8.8 ιντσών και έγχρωμη οθόνη 5.1 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα που περιλαμβάνει πίνακα οργάνων υψηλής ανάλυσης με μία οθόνη 12,3” πίσω από το τιμόνι και οθόνη ελέγχου 10.25 ιντσών (control display).

Η νέα BMW Σειρά 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!