Νέος CEO της Ferrari o Μπενεντέτο Βίνια

Νέος CEO της Ferrari o Μπενεντέτο Βίνια
Η Ferrari ανακοίνωσε πως ο επερχόμενος CEO της θα είναι ο Μπενεντέτο Βίνια, καλύπτοντας τη θέση έπειτα από έξι μήνες.

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Μπενεντέτο Βίνια θα είναι ο νέος CEO της εταιρείας. Τα καθήκοντά του θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, και θα αντικαταστήσει τον Λουίς Καμιλιέρι, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του για προσωπικούς λόγους τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Καμιλιέρι αποτέλεσε CEO της εταιρείας για δυόμισι χρόνια

Ο Βίνια αποτελεί ανώτερο στέλεχος της STMicroelectronics. Λειτουργεί ως πρόεδρος της Analog, εταιρείας μικροηλεκτρονικών συστημάτων και αισθητήρων. Το 2020 η Analog ήταν η επιχείρηση της STM με το μεγαλύτερο κέρδος και μέγεθος..

Ο Πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν μίλησε για την πρόσληψη του Βίνια και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος. «Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε τον Μπενεντέτο Βίνια ως το νέο CEO της Ferrari. Οι γνώσεις του για την τεχνολογία που αλλάζει τη βιομηχανία μας και ο αποδεδειγμένος τρόπος ηγεσίας του, θα ενισχύσουν τη Ferrari και τη μοναδική της ιστορία πάθους και απόδοσης».

O 52χρονος Βίνια, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Πίζα στο τμήμα φυσικής. Εντάχθηκε στην ST το 1995 και αποτέλεσε έναν κομβικό παράγοντα στη δημιουργία της MEMS και της επιτυχημένης επέκτασης στον εμπορικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Είναι μια τεράστια τιμή να αποτελέσω τον επόμενο CEO της Ferrari» δήλωσε ο Βίνια. «Είμαι ενθουσιασμένος και κρατώ μια αίσθηση υπευθυνότητας ως προς τα κατορθώματα και τις ικανότητες όλων των ανδρών και των γυναικών της Ferrari, τους μετόχους και όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που η Ferrari είναι το μεγάλο τους πάθος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!