Ρόσι: «Περίμενα περισσότερα στην Καταλονία»

Ρόσι: «Περίμενα περισσότερα στην Καταλονία»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος μετά από μια ακόμα κακή εμφάνιση στο 2021.

Η φετινή σεζόν του Βαλεντίνο Ρόσι μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον καταστροφική. Πάνω στη Yamaha M1 της Petronas SRT δεν έχει καταφέρει να κάνει τις εμφανίσεις που μας είχε συνηθίσει. Τα ερωτηματικά είναι περισσότερα από τις απαντήσεις, με τις φήμες περί αποχώρησης του από το MotoGP να εντείνονται.

Στο GP Καταλονίας κατάφερε να μπει στο Q2, αλλά ο αγώνας ήταν για ακόμα μια φορά κακός για τον Ιταλό. Μάλιστα στο 17ο γύρο είχε πτώση στη στροφή 10, με τον ίδιο να κατηγορεί τα ελαστικά. «Ήταν ένας πολύ κακός αγώνας για εμένα, διότι περίμενα πολλά περισσότερα. Από το Σάββατο είχα καλό ρυθμό. Στο FP4 δοκίμασα το σκληρό ελαστικό και ήμουν πολύ γρήγορος. Επιλέξαμε το σκληρό πίσω ελαστικό λόγω των συνθηκών αλλά δεν είχα καθόλου πρόσφυση. Έχανα έξι δέκατα σε κάθε γύρο και έπεσα διότι το ελαστικό δημιούργησε πολλούς κραδασμούς. Είναι πολύ κρίμα διότι είχαμε ελπίδες και ρυθμό».

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ρόσι έπεσε στη 19η θέση, έχοντας μαζέψει μόλις 15 βαθμούς. Η απόδοσή του με εργοστασιακή μοτοσυκλέτα της Yamaha είναι κατώτερη των περιστάσεων, με τον teammate του, Φράνκο Μορμπιντέλι να τον κερδίζει σε κάθε τριήμερο.

Επόμενος σταθμός για το MotoGP είναι το GP Γερμανίας το τριήμερο 18-20 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!