Απογοητευμένη από το αποτέλεσμα του GP Αζερμπαϊτζάν η Ferrari

Η Scuderia Ferrari δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο GP Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από τις εξαιρετικές κατατακτήριες.

Ο έκτος αγώνας της σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν επεφύλασσε άπλετο δράμα και θέαμα για ακόμα μια φορά. Το Σάββατο γίναμε μάρτυρες μια ανατρεπτικής διαδικασίας κατατακτήριων δοκιμών, ενώ στον αγώνα είδαμε την πρώτη νίκη του Σέρτζιο Πέρεζ με τη Red Bull.

Η ομάδα που δεν είχε την επιθυμητή απόδοση ήταν η Ferrari. O Σάρλ Λεκλέρ πήρε την pole position το Σάββατο, αλλά η εικόνα της ομάδας στον αγώνα δεν ήταν ανάλογη. Ο Μονεγάσκος τερμάτισε στη 4η θέση, χάνοντας στο τελευταίο γύρο την ευκαιρία για να ανέβει στο βάθρο.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν. «Πριν φτάσουμε στο Μπακού, γνωρίζαμε πως η 4η θέση ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε. Η πρώτη έκπληξη ήταν η pole position στις κατατακτήριες. Η δεύτερη ήταν η απόδοση των αντιπάλων μας στον αγώνα. Γνώριζα πως στον αγώνα θα με προσπεράσουν στην αρχή του αγώνα. Μετά το πρώτο pit-stop προσπάθησα για το καλύτερο, μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας είχα ένα δυνατό μπλοκάρισμα. Ειλικρινά δεν ήξερα εάν θα τελείωνα τον αγώνα, δυσκολεύτηκα πολύ. Όταν βγήκε η κόκκινη σημαία σκέφτηκα το βάθρο. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Θα συνεχίσουμε όμως να δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η άποψη του Μπινότο

Ο επικεφαλής της ομάδας, Ματία Μπινότο, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και τόνισε πως πρέπει να εκτελέσουν τέλεια ένα αγωνιστικό τριήμερο. «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε μετά από τις κατατακτήριες. Για να φτάσουμε τους στόχους μας πρέπει να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Πρέπει να είμαστε τέλειοι σε κάθε αγώνα και το μεγάλο θετικό του Αζερμπαϊτζάν ήταν η δεύτερη συνεχόμενη pole position που πήραμε. Η διαφορά με τις ομάδες που μαχόμαστε είναι πολύ μικρή και πρέπει να δούμε τον τελευταίο μας αγώνα ως κίνητρο για να πάμε ακόμα πιο μπροστά».

Η Ferrari παρά το γεγονός πως δεν ανέβηκε στο βάθρο, ξεπέρασε τη McLaren στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών για τη 3η θέση.

Image credit: Ferrari