Στην Ανάβαση Πάρνηθας ο Λ. Αυγενάκης

Στην Ανάβαση Πάρνηθας ο Λ. Αυγενάκης
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε το «παρών» στην αναβίωση ενός ιστορικού αγώνα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τις εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας και την Κυριακή που μας πέρασε βρέθηκε στην εκκίνηση της Ανάβασης Πάρνηθας, του μοναδικού αγώνα που ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο δημοφικής και ιστορικός αυτός αγώνας ανάβασης διοργανώθηκε για τελευταία φορά το 1969 και αναβίωσε το 2017, με τη συμμετοχή ιστορικών αυτοκινήτων, από την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει: «Προς τιμή και στη μνήμη των παλιών αγωνιζομένων της κλασσικής διαδρομής 10χλμ, που άφησε εποχή, αναρτήσαμε πλάκα στο ιστορικό σημείο εκκίνησής της στο Μετόχι και κατόπιν 70 ιστορικά αυτοκίνητα ξαναέζησαν την δόξα και τις συγκινήσεις της ανάβασης.

Η Ανάβαση της Πάρνηθας άνοιξε πριν από σχεδόν 90 χρόνια το δρόμο του Motorsport στη χώρα μας και είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε ξανά σε φάση εξωστρέφειας και πλήρους ανάπτυξής του στη χώρα μας.

Τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων ήταν καθολικά για την μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο, αλλά και για τη διοργάνωση, αυτές της ημέρες, του Rally Greece Offroad στο Άργος Ορεστικό και την βούληση για διεθνή αναβάθμισή του, όπως επίσης και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior, στο τέλος Ιουλίου στη Μεγαλόπολη.

Μαζί μου οι Βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, ο Πρόεδρος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος και ο εκπρόσωπός της στην Motorsport Greece, Δημήτρης Βερναρδάκης, αλλά και η Πρόεδρος του σωματείου «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» (ΙΔΟΡΟ) και καλή φίλη,Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!