H Skoda Enyaq με νέες σπορ εκδόσεις (pics & vid)

H Skoda Enyaq με νέες σπορ εκδόσεις (pics & vid)
Η Skoda αποκάλυψε τρεις νέες εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV Enyaq, διευρύνοντας την γκάμα της.

Η Skoda Enyaq Sportline iV αποτελεί τη πιο σπορ έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, τόσο εμφανισιακά, αλλά και μηχανικά. Οι εκδόσεις Sportline αποτελούν βασικό κομμάτι στην γκάμα των μοντέλων της Skoda και η παράδοση συνεχίζεται με το πρώτο ηλεκτρικ'ο SUV μοντέλο της ιστορίας της.

Skoda Enyaq

Σπορ προφίλ

Το εσωτερικό της Enyaq έχει ανανεωθεί με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, νέος σχεδιασμός τιμονιού πολλαπλών χρήσεων και καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Η οθόνη 5.3 ιντσών στο κέντρο της καμπίνας κάνει τη Skoda Enyaq Sportline iV το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με δυνατότητα επαυξημένης πραγματικότητας.

Skoda Enyaq

Στο εξωτερικό διαθέτει τεράστιες ζάντες 20 και 21 ιντσών. Το ύψος του σασί έχει μειωθεί κατά 15 χιλιοστά εμπρός και 10 χιλιοστά πίσω για μια πιο απολαυστική σπορ οδήγηση. Ο έντονος σχεδιασμός των προφυλακτήρων και των αεροδυναμικών στο πλάι προσδίδουν στο στυλ της Enyaq.

H Skoda Enyaq Sportline iV έρχεται με LED Matrix φωτιστικά σώματα.

Skoda Enyaq

Οι ηλεκτροκινητήρες

Το μοντέλο διαθέτει τρία διαφορετικά μηχανικά σύνολα. Αρχικά έχουμε την έκδοση της Skoda Enyaq Sportline iV 60, η οποία αποδίδει 132 kW ενέργειας ή 180 ίππους. Η έκδοση iV 80 παράγει 150 kW ή 200 ίππους, ενώ οι δύο εκδόσεις διατίθενται με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Skoda Enyaq

Η ισχυρότερη έκδοση της Enyaq είναι η iV 80x με ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα. Αυτό καθιστά το μοντέλο τετρακίνητο με μέγιστη απόδοση τα 195 kW ή 265 άλογα και 415 Nm ροπής. H μπαταρία της iV 80x είναι 82 kWh και η αυτονομία του μοντέλου μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα της Enyaq Sportline iV 80x είναι στα 160 χλμ/ώρα.

Skoda Enyaq

Η Enyaq Sportline iV διαθέτει το πιο προηγμένο σύστημα υποβοήθησης της Skoda. Το σύστημα στο εμπρός μέρος προειδοποιεί για πεζούς ή ποδηλάτες, ενώ στο πλαϊνό μέρος ειδοποιεί άμεσα για αποφυγή οποιασδήποτε σύγκρουσης. Επιπλέον περιλαμβάνει συστήματα προειδοποίησης ατυχήματος όπως το “Collision Avoidance Assist”, το “Turn Assist” και το “Exit Warning”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!