Με 41 συμμετοχές η πρεμιέρα του IAME Series Greece

Με 41 συμμετοχές η πρεμιέρα του IAME Series Greece
Ο πρώτος εκ των τεσσάρων αγώνων του 2021 διεξάγεται την Κυριακή στο Kartodromo

Στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όλα ξεκινούν από το karting. Αυτό είναι το φυτώριο ταλέντων, αυτό είναι το πρώτο «σχολείο» για τους ταλαντούχους οδηγούς που ονειρεύονται κάποια στιγμή να φτάσουν στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Παρότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τις υποδομές άλλων χωρών, το karting γνωρίζει άνθιση, πράγμα που αποδεικνύεται και από τον αριθμό συμμετοχών στην πρεμιέρα του IAME Series Greece 2021, του κορυφαίου ιδιωτικού θεσμού που διεξάγεται σε κάθε άκρη του πλανήτη!

IAME Series Greece

41 «μονομάχοι»

Την Κυριακή 6 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία της νέας σεζόν, με τον πρώτο εκ των τεσσάρων αγώνων του 2021 να λαμβάνει χώρα στο «σπίτι» του θεσμού, την πίστα Kartodromo στις Αφίδνες. Εκεί, συνολικά 41 οδηγοί θα παραταχθούν στο grid, χωρισμένοι σε 3 κατηγορίες.

Στην X30 MINI (8-12 ετών) καλύφθηκαν όλες οι διαθέσιμες θέσεις. Σε αυτή την κατηγορία συνεχίζεται το εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο κεντρικής διαχείρισης κινητήρων, που πρώτη φορά στην Ελλάδα υιοθέτησε το IAME Series Greece, με στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους οδηγούς! Εξ ου και το όριο των 15 συμμετοχών, εκ των οποίων οι 13 αγωνιζόμενοι ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών).

Στην κατηγορία X30 JUNIOR (12-14 ετών) θα διεκδικήσουν τη νίκη 9 αθλητές, ενώ η X30 SENIOR (από 14 ετών) είναι η πολυπληθέστερη της πρεμιέρας, καθώς συμμετέχουν 17 οδηγοί! Τρεις εξ αυτών συγκαταλέγονται στην κλάση MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών).

IAME Series Greece

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!