Η Hyundai συμβάλλει στη καταπολέμιση ρύπανσης των ωκεανών

Η Hyundai συμβάλλει στη καταπολέμιση ρύπανσης των ωκεανών
Η Hyundai Motor ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas για την καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών.

Μαζί με την οργάνωση Healthy Seas, η Hyundai θα προσφέρει όχι μόνο ένα καθαρότερο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές, αλλά θα διαμορφώσει και ένα βιώσιμο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες με τις οποίες συνεργάζεται.

Προστασία των ωκεανών με υγιείς θάλασσες

Οι θάλασσες και οι ωκεανοί σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στη Γη, αλλά απειλούνται συνεχώς. Σε έκθεσή του, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι περισσότερα από 580 εκατομμύρια κιλά αλιευτικών εργαλείων απορρίπτονται στους ωκεανούς ετησίως. Η Hyundai επέλεξε να συνεργαστεί με την ολλανδική οργάνωση Healthy Seas για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ρύπανσής τους. Η Healthy Seas συνεργάζεται με ομάδες τεχνικών δυτών της εθελοντικής οργάνωσης Ghost Diving για την ανάκτηση εγκαταλελειμμένων διχτυών, από υφάλους και ναυάγια. Αφαιρώντας τα θαλάσσια απορρίμματα και τα πλαστικά από τους ωκεανούς, η Healthy Seas διασφαλίζει ένα υγιές θαλάσσιο οικοσύστημα για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η HealthySeas οργανώνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία με σκοπό να διδάξει στα παιδιά τη σημασία της διατήρησης των καθαρών θαλασσών παγκοσμίως. Hyundai

Σε συνεργασία με ένα δίκτυο συνεργατών, η HealthySeas διασφαλίζει ότι τα πλαστικά δίχτυα που χρησιμοποιεί, οδηγούνται σε ανακύκλωση.

Η συνεργασία της Hyundai με τη Healthy Seas θα διευρύνει τη δράση της σε ενέργειες καθαρισμού ωκεανών σε όλη την Ευρώπη. Οι ενέργειες καθαρισμού θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου του 2021 από την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν οι, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!