Η BMW λανσάρει το iX SAV (pics & vid)

Η BMW λανσάρει το iX SAV (pics & vid)
H BMW ανακοίνωσε επίσημα πως θα περάσει στη παραγωγή το νέο iX, θέτοντας νέα δεδομένα στην αυτοκίνηση.

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί έναν πολύ σημαντικό στρατηγικό τομέα της BMW τα τελευταία χρόνια. Η γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων της μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και το νέο iX έρχεται να κάνει ακριβώς αυτό.

Σχεδιασμένο από τα θεμέλια του ως αμιγώς ηλεκτρικό, το iX μοντέλο βασίζεται σε μια νέα εργαλειοθήκη για το μέλλον. Το τεράστιο δυναμικό για καινοτομίες στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, της λειτουργίας, της συνδεσιμότητας και των ψηφιακών υπηρεσιών μεταφράζεται σε μια κορυφαία εμπειρία οδήγησης απαράμιλλη σε αυτό το τμήμα. Το BMW iX ενσωματώνει τη νέα εμφάνιση των SAV (Sports Activity Vehicle).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

To BMW iX θα λανσαριστεί σε δύο διαφορετικές τετρακίνητες εκδόσεις. Αρχικά έχουμε την iX xDrive50, η οποία αποδίδει 385 kW ενέργειας ή 523 ίππους και 765 Nm ροπής. Η κατανάλωση ενέργειας κυμαίνεται στα 23.0 – 19.8 kWh ανά 100 χλμ, ενώ η αυτονομία της μπαταρίας είναι στα 630 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια έχουμε τη λιγότερο δυνατή iX xDrive40 η οποία αποδίδει 240 kW ενέργειας ή 326 ίππους και 630 Nm ροπής. Η κατανάλωσή της είναι στα 22.5 – 19.4 kWh ανά 100 χλμ. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι επίσης χαμηλότερη στα 425 χιλιόμετρα.

BMW iX

Αργότερα, θα παρουσιαστεί η iX M60, το δυνατότερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας. Η δύναμη του θα βρίσκεται 440 kW ενέργειας ή 600 άλογα, ενώ η κατανάλωση ενέργειας όπως ανακοινώθηκε θα είναι στα 21.6 kWh ανά 100 χλμ.

Η φόρτιση της μπαταρίας από 10% σε 80% γίνεται μέσα σε 10 λεπτά στη περίπτωση της iX xDrive50 με τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Στη περίπτωση της iX xDrive40 πραγματοποιήσει σε 31 λεπτά.

BMW iX

Ισορροπημένα χαρακτηριστικά οδήγησης

Η δομή του αμαξώματος, ο σχεδιασμός και η κατασκευή πλαισίου της BMW iX είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στην ανάμειξη της άνεσης οδήγησης με σπορ χαρακτηριστικά χειρισμού και οδήγησς. Η κατασκευή πλαισίου από αλουμίνιο και η χρήση πλαστικής ενίσχυσης με ίνες άνθρακα (CFRP) του Carbon Cage στην οροφή, στις πλευρές και στο πίσω μέρος οδηγούν σε ένα έξυπνο μείγμα υλικών που αυξάνει την ακαμψία ταυτόχρονα με την ελαχιστοποίηση του βάρους.

BMW iX

Ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης

Μια νέα γενιά αισθητήρων, νέο λογισμικού και μια ισχυρά ηλεκτρονικά παρέχουν τη βάση για την έξυπνη χρήση τους. Πέντε κάμερες, πέντε αισθητήρες ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος του οχήματος. Το BMW iX έρχεται εξοπλισμένο με το πιο εκτεταμένο σύνολο συστημάτων υποστήριξης οδηγού που έχει υπάρξει ποτέ σε μια BMW, όπως επίσης και πληθώρα καινοτομιών.

BMW iX

Το σύστημα προειδοποίησης εμπρός σύγκρουσης, ανιχνεύει τώρα την επικείμενη κίνηση όταν στρίβετε αριστερά και ποδηλάτες και πεζούς όταν στρίβουν δεξιά. Η διαθεσιμότητα του προαιρετικού Steering and Lane Control Assistant έχει επεκταθεί σημαντικά, ενώ το προαιρετικό Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go προσφέρει βελτιωμένη προσαρμογή της απόστασης από το κοντινότερο αντικείμενο. Η λειτουργία προειδοποίησης εξόδου, η οποία προειδοποιεί για την παρουσία ποδηλατών ή πεζών στη γύρω περιοχή πριν ανοίξουν οι πόρτες, και το Remote Theft Recorder είναι τα δύο νέα χαρακτηριστικά. Επίσης, στη λίστα τυπικού εξοπλισμού για τη BMW iX είναι η Βοήθεια Στάθμευσης, συμπεριλαμβανομένης της Κάμερας Αναστροφής και της Βοήθειας Αντιστροφής.

BMW iX

Προοδευτικός σχεδιασμός πολυτελείας

Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της BMW iX ξεχωρίζει επίσης στον εξωτερικό σχεδιασμό του. Ο επιβλητικός σχεδιασμός του αμαξώματος με τις αναλογίες ενός SAV και οι λεπτομέρειες της iX δημιουργούν μια αύρα προοδευτικής πολυτέλειας. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν τη σχεδόν εξολοκλήρου ανοιγμένη μάσκα της εταιρείας.Η επιφάνεια είναι προϊόν καινοτόμων τεχνικών κατασκευής και ενσωματώνει αισθητήρες κάμερας και ραντάρ.

BMW iX

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί εξολοκλήρου από μέσα προς τα έξω. Τεράστιος χώρος και ανεπτυγμένα καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα ρυθμίζουν τον τόνο για την πολυτελή ατμόσφαιρα. Οθόνη αφής με πολλαπλές λειτουργίες Head-Ups Display που εμβαθύνει την οδηγική εμπειρία. Νέες λειτουργείς όπως το αυτόματο σύστημα ελέγχου του κλίματος, σύστημα ήχου Bowers & Wilkins Diamond Surround, ενώ ο ήχος οδήγησης ανεβάζει το επίπεδο της iX.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!