Η Kia εγκαινιάζει το Creativity Drive

Η Kia εγκαινιάζει το Creativity Drive
Η Kia στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικότητας στις μελλοντικές γενιές με την ίδρυση του Creative Drive.

Η Kia εγκαινίασε το Creativity Drive, που αποτελεί μια εξερεύνηση για το τι κάνει τον καθένα μας να είναι ξεχωριστός. Tο Creativity Drive αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία της Kia να προωθεί και να προστατεύει τη δημιουργικότητα για τις μελλοντικές γενιές. Για να το επιτύχει αυτό, η Kia συνεργάστηκε με δημιουργούς και εκπαιδευτικούς για να διερευνήσει τρόπους που θα βοηθήσουν στην προώθηση της δημιουργικότητας στην ανάπτυξη των παιδιών.

Η έμπνευση για την καμπάνια Kia’s Creativity Drive ακολουθεί αρκετές πρόσφατες μελέτες που έχουν δείξει πώς η ατομική δημιουργικότητα μειώνεται από την παιδική ηλικία. Έκθεση από τους Δρ Τζόρτζ Λαντ και Μπερ Ζαρμάν της NASA πρόσφατα τόνισε ότι οι περισσότεροι ενήλικες είναι 96% λιγότερο δημιουργικοί από τα παιδάκια πέντε ετών. Φαίνεται ότι ο τρόπος που διδάσκουμε καταστέλλει τη δημιουργικότητά μας καθώς μεγαλώνουμε.

Το πρωτοποριακό "Kia Hackathon".

Απαντώντας σε αυτό, η Kia φιλοξένησε πρόσφατα το “Kia Hackathon", μια διήμερη εικονική εκδήλωση με στόχο την επίλυση ζητημάτων σημαντικά για όλη την κοινωνία. Πώς μπορούμε να υποκινήσουμε την αλλαγή, έτσι ώστε η δημιουργικότητα να αναγνωρίζεται ότι είναι εξίσου σημαντική με τον ανάγνωση και τη γραφή στην εκπαίδευση των νέων;

Με τη διευκόλυνση των Σουηδών ειδικών μετασχηματιστικής μάθησης πραγματοποιήθηκε το Hyper Island, μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχε η Kia και ειδικοί στην εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση.Kia EV62

Οι συμμετέχοντες του Kia Hackathon χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Κάθε ομάδα περιελάμβανε έναν από τους τρεις καινοτόμους ειδικούς που ωθούν τα όρια και αξιοποιούν τη δημιουργικότητα στην καθημερινότητά τους: η Δρ Μέριτ Μούρ, αμερικανίδα επαγγελματίας μπαλαρίνα, η κβαντικός φυσικός, η Λούσι Μακρέι, καλλιτέχνης επιστημονικής φαντασίας, σκηνοθέτης και εφευρέτης και ο Δρ Νέλι Μπεν Χαγιούν, βραβευμένος σχεδιαστής εμπειριών, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης και ερευνητής. Σε διάστημα 2 ημερών, οι ομάδες συζήτησαν και ανέπτυξαν τις ιδέες τους πριν παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του Γκρέγκορι Γκουλαούμ, Αντιπροέδρου του Kia Design Center Europe.

Από τις τρεις προτεινόμενες λύσεις που παρουσίασαν οι ομάδες κατά τη διάρκεια του Kia Hackathon, η ισχυρότερη προκάλεσε εντύπωση. Βασίζεται στην απλή υπόθεση ότι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα επικεντρώνονται κυρίως στη διδασκαλία των παιδιών να γνωρίζουν τις σωστές απαντήσεις σε σταθερές ερωτήσεις. Αντίθετα, η ομάδα πρότεινε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να κάνουν ελεύθερα ερωτήσεις: είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση της δημιουργικότητας και της επίλυσης προβλημάτων. Αυτή η υπόθεση οδήγησε την ομάδα σε μια ιδέα που χρησιμοποιούν κάρτες για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Η Kia θα συνεργαστεί τώρα μαζί με συνεργάτες και άλλους εμπειρογνώμονες για να αναπτύξει και να εφαρμόσει αυτήν την ιδέα σε επιτόπιες δοκιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη για να διασφαλίσει ότι είναι ένα εμπνευσμένο και αποτελεσματικό εργαλείο για να βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές με πιο δημιουργικό τρόπο.

Με φόντο το μέλλον

Ο Τζέισον Ζόνγκ, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Η Kia πιστεύει στη δύναμη της καινοτομίας, της έμπνευσης και της δημιουργικότητας και το βλέπω καθημερινά καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε πιο προοδευτικές, βιώσιμες λύσεις κινητικότητας. Μέσω του CreativityDrive της Kia, θέλουμε να υποστηρίξουμε τους νέους σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν να είναι δημιουργικοί γιατί πιστεύουμε ότι για να συνεχίσει η κοινωνία να προχωρά, χρειάζεται η δημιουργικότητα όχι μόνο για να επιβιώσει, αλλά και για να αναπτυχθεί στο μυαλό των μελλοντικών γενεών».

Το Kia’s Creativity Drive έρχεται λίγο μετά την αποκάλυχη του νέου λογότυπου, της αλλαγής του σλόγκαν της Kia και της ολοκαίνουργιας φιλοσοφίας σχεδιασμού - Opposites United. Ο τολμηρός μετασχηματισμός της Kia στοχεύει στην καθιέρωση ηγετικής θέσης στη μελλοντική βιομηχανία κινητικότητας, ανανεώνοντας σχεδόν όλες τις πτυχές του προγράμματός της, από την επωνυμία και το σχεδιασμό έως τη λειτουργικότητα, την τεχνολογία, την εμπειρία χρήστη και τη βιώσιμη αποδοτικότητα. Kia EV62

Η τεχνολογική δημιουργικότητα ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του Kia EV6, του πρώτου αυτοκινήτου που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Kia. Το νέο crossover διαθέτει προηγμένες δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800V που θα επιτρέψουν φόρτιση 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά, μαζί με μια πραγματική αυτονομία άνω των 510 χιλιομέτρων.

Το Kia EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικό BEV που παράγεται από την Kia χρησιμοποιώντας την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP) και η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει τη σειρά EV με 11 νέα μοντέλα BEV έως το 2026 - επτά βασισμένα στην E - GMP και τέσσερα EV με βάση τα υπάρχοντα μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!