F1: Άρον-άρον μετακομίζει ο Τσουνόντα στην Ιταλία

F1: Άρον-άρον μετακομίζει ο Τσουνόντα στην Ιταλία
Ο οδηγός της AlphaTauri Γιούκι Τσουνόντα θα μετακομίσει στην Ιταλία για να ανακτήσει τη χαμένη αυτοπεποίθησή του.

O Γιούκι Τσουνόντα έκανε το μεγάλο άλμα στη Formula 1 στην ηλικία των 20 ετών, έπειτα από εντυπωσιακή σεζόν στο Πρωτάθλημα της Formula 2. O Ιάπωνας έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες έπεισαν τους ανθρώπους της Red Bull να τον προβιβάσουν στη μικρή τους ομάδα. Λίγο προτού ξεκινήσει η αγωνιστική σεζόν του 2021 υπήρξε μεγάλος ντόρος γύρω από το νεαρό οδηγό για την ταχύτητά του.

Μόλις στον πρώτο του αγώνα κατάφερε να βαθμολογηθεί, όμως η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς έκτοτε δεν ξανατερμάτισε μέσα στη 10άδα. Παράλληλα, έχει προκαλέσει αρκετά ατυχήματα κάνοντας λάθη και υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με τον teammate του, Πιέρ Γκασλί.

Έπειτα από την ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα, η Red Bull αποφάσισε πως το καλύτερο για τον Τσουνόντα είναι μετακομίσει στην Ιταλία. Εκεί, θα βρεθεί δίπλα στο εργοστάσιο της ομάδας και θα είναι υπό συνεχή επιτήρηση από τους ανθρώπους της.

«Το να προσπαθείς να περάσεις τον Λιούις Χάμιλτον σε βρεγμένη πίστα είναι μια πολύ παράτολμη κίνηση και φυσικά θα οδηγήσει σε λάθος. Έτσι έχασε βαθμούς στην Imola», δήλωσε ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο στο Formel1.de. «Αποφασίσαμε να τον μετακινήσουμε στην Ιταλία όπου θα τον προσέχει ο επικεφαλής της ομάδας Φρανζ Τόστ. Ο νεαρός πρέπει να μάθει πως η Formula 1 είναι το δυσκολότερο άθλημα στον κόσμο. Παράλληλα η δουλειά που θα κάνει πρέπει να είναι αντάξια ενός επαγγελματία».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως η αγωνιστική του πτώση ευθύνεται στη χαμηλή αυτοπεποίθηση του Ιάπωνα. «Όλα ξεκίνησαν στην Imola και η εξέλιξή του μόνο θετική δεν είναι. Με τα λάθη που έκανε, η αυτοπεποίθησή του καταστράφηκε. Γι’αυτό θα μετακομίσει από την Αγγλία στην Ιταλία. Έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει. Πρέπει να τον βάλουμε στον ίσιο δρόμο. Θα δουλέψει στη φυσική του κατάσταση, θα αγωνίζεται με kart και θα δουλεύει με τους μηχανικούς στο εργοστάσιο».

Ο Τσουνόντα βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας, έχοντας σκοράρει μόλις 2 βαθμούς μέχρι στιγμής.

Image credit: Alpha Tauri

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!