Η Aston Martin υπερασπίζεται τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Η Aston Martin υπερασπίζεται τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα
H Aston Martin F1 μαζί με το κίνημα Racing Pride στοχεύουν στη κατάρριψη αρνητικών στερεοτύπων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Συμμαχία ανάμεσα στην Aston Martin F1 και στο Racing Pride θα έχουμε τον Ιούνιο, που αποτελεί το μήνα υπερηφάνειας. Θα αποτελείται από κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Racing Pride ιδρύθηκε το 2019, με στόχο να αναγνωριστεί η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ οδηγών, μηχανικών και παραγόντων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα λογότυπα του Racing Pride θα είναι ορατά στο μονοθέσιο της Aston Martin για τους επόμενους αγώνες.

Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής της Formula 1 και οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, μίλησε για τη συμμαχία αυτή. «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσοι προσπάθησαν να συμπεριλάβουν όλο και περισσότερο κόσμο στην αγωνιστική κοινότητά μας. Αναγνωρίζω όμως πως πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες ώστε να αλλάξουν ορισμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις. Πρέπει να εξαφανίσουμε το όποια αρνητικότητα».

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Ότμαρ Ζαφνάουερ, θέλησε να επεκταθεί στη καμπάνια της ομάδας του σε συνεργασία με το Racing Pride. «Η Aston Martin δεσμεύεται να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και η συνεργασία μας με το Racing Pride μας βοηθάει να διευρύνουμε τις προσδοκίες μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Δεσμευόμαστε στην ισότητα στον οργανισμό μας και τώρα κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς αυτό. Ευελπιστούμε να είναι η αρχή ώστε το κίνημα αυτό στον μηχανοκίνητο αθλητισμό να μεγαλώσει και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα».

Ο Ρίτσαρντ Μόρις αποτελεί συνιδρυτής του κινήματος Racing Pride. Πίσω στο 2018 ανακοίνωσε δημόσια τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κάτι το οποίο σπανίζει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέχρι εκείνο το σημείο, δίσταζε να κάνει την οποιαδήποτε αποκάλυψη, φοβούμενος την αντίδραση του μηχανοκίνητου κόσμου. Όμως η αντίδραση που έλαβε ήταν άκρως θετική κι έκτοτε τα αποτελέσματά του στο Πρωτάθλημα Αντοχής Britcar που αγωνίζεται βελτιώθηκαν.

«Η συνεργασία ανάμεσα στο Racing Pride και στην Aston Martin θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητα», δήλωσε ο Μόρις. Και συνέχισε λέγοντας: «Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για όλους, όπου τα μέλη της ομάδας έχουν το σεβασμό και την αξία που πρέπει. Η δέσμευση της Aston Martin να πρωτοπορήσει στην πραγματική ισότητα θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ιδιαίτερα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!