Αλόνσο: «Απρόβλεπτος ο αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν»

Αλόνσο: «Απρόβλεπτος ο αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν»
Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι έτοιμος για τον επόμενο αγώνα του 2021, στον οποίο αναμένει πολλές ανατροπές.

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον Φερνάντο Αλόνσο και την Alpine. Ο Ισπανός έχει βαθμολογηθεί μόνο σε δύο αγώνες, έχοντας καλύτερη εμφάνιση στην Πορτογαλία με την 8η θέση.

Στον αγώνα του Μονακό, ο Αλόνσο είχε άλλη μία απογοητευτική εμφάνιση τερματίζοντας στη 13η θέση, ενώ στις κατατακτήριες είχε αποκλειστεί από το Q1. Αντιθέτως, ο teammate του, Εστεμπάν Οκόν, ολοκλήρωσε στη βαθμολογούμενη 10άδα.

Τώρα ο Αλόνσο μοιράζεται τις σκέψεις του για τον ερχόμενο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν και περιμένει αρκετές ανακατατάξεις. «Θα αγωνιστούμε σε μια πίστα όπου το προσπέρασμα είναι εφικτό, έπειτα από δύο πίστες που δεν το επέτρεπαν. Στους τελευταίους δύο αγώνες μου στο Μπακού ήμουν εκτός 10άδας στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα βαθμολογήθηκα. Αυτό δείχνει πως όλα μπορούν να συμβούν σε έναν απρόβλεπτο αγώνα. Θα είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας, καθώς πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία στο στήσιμο του μονοθεσίου μας».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Μαρσίν Μπουτκόφσκι, αποκαλύπτει πως στο Αζερμπαϊτζάν η ομάδα του θα φέρει νέες αναβαθμίσεις: «Στο Αζερμπαϊτζάν θα έχουμε ένα μικρό πακέτο αναβαθμίσεων όπως προβλέπει το πλάνο μας για τη σεζόν. Είχαμε μια γεμάτη εβδομάδα στο εργοστάσιο στη γραμμή παραγωγής, όπως επίσης και στο κομμάτι των προσομοιώσεων. Είναι ένας αγώνας που θέλουμε να είμαστε μπροστά και να εκμεταλλευτούμε οποιοδήποτε στραβοπάτημα των αντιπάλων μας».

Η Alpine οδεύει στον έκτο αγώνα της Formula 1 για το 2021 όντας στην 7η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς.

Image credit: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!