Στο βάθρο ο Άλεξ Φοντάνα στις 6 Ώρες του Paul Ricard

Στο βάθρο ο Άλεξ Φοντάνα στις 6 Ώρες του Paul Ricard
Ο Ελληνοελβετός οδηγός Άλεξ Φοντάνα πραγματοποίησε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ανεβαίνοντας στο βάθρο στον αγώνα αντοχής του Paul Ricard.

O δεύτερος αγώνας του GT World Challenge Europe ολοκληρώθηκε, με τον Άλεξ Φοντάνα κατακτά την 2η θέση στη κατηγορία Silver για το Endurance Cup. Οδηγώντας την Lamborghini Huracan Evo GT3 #14 για την Emil Frey Racing, ο Άλεξ μαζί με τους teammate του, Ρικάρντο Φελέρ και Ρόλφ Ινέιχεν, κατέκτησαν ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Άλεξ οδήγησε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κάνοντας φοβερά περάσματα. Μάλιστα κέρδισε πολλές θέσεις ανεβαίνοντας στη 2η στην κατηγορία Silver όπου και τερμάτισαν. Μιλώντας στο Gazzetta, o ελληνοελβετός οδηγός αφηγήθηκε την ιστορία του αγώνα όπως την έζησε.

«Ήταν ένας πολύ θετικός αγώνας για εμάς. Στις ελεύθερες δοκιμές δυσκολευτήκαμε με το στήσιμο του αγωνιστικού. Είχαμε μια καλή βάση, αλλά δεν είχαμε την άνεση των προηγούμενων αγώνων. Στις κατατακτήριες βρήκαμε πολλή κίνηση, αλλά είναι αναμενόμενο με 47 αυτοκίνητα στην πίστα. Ολοκληρώσαμε στην 3η θέση στη κατηγορία μας και 17οι στη Γενική Κατάταξη. Ο Ρόλφ ξεκίνησε τον αγώνα, είχε καλό ρυθμό, αλλά στο τέλος έχασε κάποιες θέσεις. Όταν ανέλαβα δράση κερδίσαμε πολλές θέσεις και σκαρφάλωσα στην 16η θέση από την 22η. Μαχόμουν για τη πρωτοπορία στην Κατηγορία μας αλλά δεν μεγιστοποιήσαμε τις ευκαιρίες στα pit-stop κατά τη διάρκεια του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Πήραμε μια πολύ καλή δεύτερη θέση και αναπάντεχη».Alex Fontana

Προβλήματα και αγωνία στο φινάλε

Στη συνέχεια ο Άλεξ Φοντάνα αποκάλυψε πως δεν ήταν όλα ρόδινα στο τελευταίο μέρος του αγώνα.

«Τα άλλα δύο αγωνιστικά της ομάδας εγκατέλειψαν μετά από αστοχία στο σύστημα υδραυλικής υποβοήθησης. Το πρόβλημα αυτό το είχαμε στα τελευταία 90 λεπτά του αγώνα. Ο teammate μου ο Ρικάρντο δεν μπορούσε να πιέσει πολύ, είχε εντολή να προστατέψει το αγωνιστικό. Τελικά ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 2η θέση όπως προανέφερα και κλείσαμε στη 13η στη Γενική Κατάταξη. Ήταν ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα με τα προβλήματα που είχαμε. Έχουμε ανέβει στο βάθρο σε όλους τους αγώνες φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος με το ξεκίνημα της σεζόν».

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Άλεξ Φοντάνα μαζί με τους teammate του διατηρήθηκαν στη κορυφή της Βαθμολογίας της Κατηγορίας Silver του GT World Challenge Europe με 49 βαθμούς. Η διαφορά τους από την 2η θέση είναι μόλις 6. Παράλληλα στο Sprint Cup, o Άλεξ είναι επίσης στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επόμενος σταθμός για το GT World Challenge Europe είναι το Zandvoort στις 18-20 Ιουνίου για το Sprint Cup.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!