Συνάντηση Αυγενάκη με νέα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Συνάντηση Αυγενάκη με νέα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε με τους ταλαντούχους Τζώρτζη Μαρκογιάννη και Αλέξανδρο Παπαευθυμίου.

Μπορεί φέτος να έχουμε μετά από οκτώ χρόνια τη μεγάλη επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όμως φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα για τη γενικότερη άνοδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με δύο νέα παιδιά, με περίσσιο ταλέντο, που φέτος θα μας εκπροσωπήσουν εκτός συνόρων: τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη και τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου. Ο πρώτος διανύει την πρώτη πλήρη σεζόν εμπλοκής στον πολύ ανταγωνιστικό θεσμό της Ιταλικής Formula 4 και ο δεύτερος δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο FIA Karting Academy Trophy.



«Συναντήθηκα σήμερα με δύο νέους ταλαντούχους οδηγούς, τον 16χρονο Τζώρτζη Μαρκογιάννη και τον 13χρονο Αλέξανδρο Παπαευθυμίου, που τις επόμενες μέρες και οι δύο ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να συμμετέχουν σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι δυο νεαροί Έλληνες αθλητές δίνουν τη δική τους μάχη με πολλές δυσκολίες που όμως τα καταφέρνουν και μας κάνουν υπερήφανους. Φιλοδοξούμε η Ελλάδα στο μέλλον να έχει πολλές, αξιόλογες και στο υψηλότερο επίπεδο συμμετοχές όπως αυτές του Τζώρτζη και του Αλέξανδρου. Εύχομαι από καρδιάς η εξέλιξή τους να φθάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο γιατί όχι και μέχρι τη F1. Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να στηρίξει ένα σπουδαίο άθλημα που μέχρι σήμερα ήταν «παρεξηγημένο», το μηχανοκίνητο αθλητισμό, να στηρίξει τους αθλητές και να τους δώσει τη δυνατότητα να προπονούνται σε ασφαλείς σύγχρονες υποδομές, εδώ στην Ελλάδα», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ειδικά το τελευταίο κομμάτι, αποτελεί ευχή όλων των εμπλεκόμενων με τους αγώνες στη χώρα μας. Πάντως, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του νεαρού Μαρκογιάννη μετά τη συνάντηση αυτή: «Εξεπλάγην από την προθυμία και το πάθος του κυρίου Υπουργού για τους αγώνες, και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την ενεργό στήριξή του στην προσπάθειά μου».



Αυτή έχει ως εφαλτήριο την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Ιταλικής Formula 4, το προσεχές Σαββατοκύριακο, στην πίστα Πολ Ρικάρ της Γαλλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!