Ο Άλεξ Φοντάνα στο gazzetta.gr

Gazzetta team
Ο Άλεξ Φοντάνα στο gazzetta.gr
O Ελληνοελβετός οδηγός Άλεξ Φοντάνα μιλάει στο gazzetta.gr για τον επόμενο του αγώνα στη πίστα του Paul Ricard.

O Άλεξ Φοντάνα ετοιμάζεται για ακόμα μια αγωνιστική περιπέτεια στη φετινή σεζόν. Στο 2021 αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα GT World World Challenge Europe με την ομάδα της Emil Frey Racing. Συμμετέχει στην κατηγορία Silver με μια Lamborghini Huracan GT3 Evo με τον αριθμό 14.

To GT World Challenge Europe αποτελείται από αγώνες διαφορετικής διάρκειας. Οι αγώνες του Sprint Cup έχουν ελάχιστη διάρκεια 1 ώρα, ενώ του Endurance Cup ξεκινούν από 3 ώρες και φτάνουν μέχρι και τις 24 ώρες. Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο μεγαλύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος που δεν είναι άλλος από τις 24 ώρες του Spa-Francorchamps.

Επειδή η φύση του Πρωταθλήματος είναι αντοχής, οι οδηγοί μοιράζονται τα αγωνιστικά τους, με τον Άλεξ να έχει για teammates τους Ρικάρντο Φελέρ και Ρόλφ Ινέιχεν.

Ο Φοντάνα μίλησε στο gazzetta.gr για τη πορεία του έως τώρα στο φετινό Πρωτάθλημα του GT World Challenge: «Πηγαίνουμε στις 6 ώρες του Paul Ricard με το κεφάλι ψηλά έπειτα από μια φοβερή εμφάνιση στη Monza για το Endurance Cup. Κερδίσαμε στην κατηγορία μας και πήραμε βάθρο στη γενική κατάταξη. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας, όμως ήμασταν από την αρχή ανταγωνιστικοί παίρνοντας την pole position στη κατηγορία, ενώ ήμασταν 7οι στη γενική κατάταξη. Στο Magny Cour για το Sprint Cup είχαμε μια νίκη στη κατηγορία μας και δύο pole position. Έχουμε ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν».

Ο Άλεξ συνεχίζει λέγοντας: «Προφανώς γνωρίζουμε πως έχουμε ένα μεγάλο πρωτάθλημα μπροστά μας. Πρώτη φορά στη GT καριέρα μου θα αγωνιστώ και στα δύο Πρωταθλήματα. Έχω στόχο να παλέψω και για τα δύο Πρωταθλήματα».

Ο αγώνας στο Paul Ricard έχει τη διπλάσια διάρκεια σε σχέση με τον αγώνα της Monza. Ως αποτέλεσμα ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και άψογη οδήγηση είναι ο μοναδικός στόχος για τον Άλεξ. «Ο αγώνας αυτός θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Είναι σαν έναν κανονικό αγώνα αντοχής. Η στρατηγική θα είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, να μην παίρνουμε ποινές για παραβίαση ορίων πίστας. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να αποφύγουμε το οποιοδήποτε λάθος. Συνολικά έχουμε ένα πολύ δυνατό πακέτο. Στις χειμερινές δοκιμές είχαμε ορισμένα προβλήματα, αλλά τα διορθώσαμε και πλέον είμαστε πολύ δυνατοί για τη συνέχεια».

Ο Άλεξ Φοντάνα πηγάινει στις 6 ώρες του Paul Ricard όντας πρωτοπόρος στη βαθμολογία και των δύο Πρωταθλημάτων του GT World Challenge Europe.

O αγώνας είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 28-30 Μαΐου και η μετάδοση του αγώνα θα γίνει σε ζωντανή μετάδοση στο youtube.

Διαβάστε ακόμα

» Η Ferrari βοήθησε τη Mercedes με το μπουλόνι του Μπότας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!