Κενγουόρθι: «Νιώθω ευγνώμων που σήμερα μπορώ και περπατάω» (vid)

Κώστας Τόπας
Κενγουόρθι: «Νιώθω ευγνώμων που σήμερα μπορώ και περπατάω» (vid)

bet365

O Γκας Κενγουόρθι νιώθει ευγνώμων που σήμερα είναι σε θέση να περπατάει, μετά το σκληρό χτύπημα στην ράμπα και την φρικτή πτώση που είχε στον τελικό του halfpipe ανδρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Γεννημένος στο Έσεξ κι αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας ο 30χρονος σκιέρ τράβηξε από τα βλέμματα πάνω του μετά τον σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια στον τελικό του halfpipe ανδρών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Παρά το χτύπημα στην ράμπα και την φρικτή πτώση που είχε, στην τρίτη του εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γκας Κενγουόρθι, δεν σταμάτησε τον αγώνα κατάφερε στο τέλος να καταλάβει την όγδοη θέση και μετά τον τελικό παραδέχτηκε ότι ανακουφίστηκε που σήμερα είναι σε θέση να περπατάει.

«Δεν ήταν το τρέξιμο που ήθελα να κάνω. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, είχα ακόμα περισσότερα που ήθελα, αλλά μετά από αυτό το κακό slam, είμαι χαρούμενος που σήμερα περπατάω. Στο σκι, ο άνεμος είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που αντιμετωπίζουμε. Με το χιόνι μπορείς να προσαρμοστείς, αλλά όταν φυσάει είναι εκτός ελέγχου και εξελίσσεται σε παιχνίδι τύχης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 30χρονος σκιέρ μέσω του Eurosport

Οι κακές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένου του σφοδρού ανέμου, δημιούργησε κακή ορατότητα, με τον Κενγουόρθι όπως είναι λογικό να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό.

«Το σκι σημαίνει όλος ο κόσμος για μένα. Ξεκίνησα να το κάνω αυτό όταν ήμουν τριών. Η μαμά μου κι εγώ μάθαμε μαζί. Ήταν 41 ετών και μου τραγουδούσε στο αναβατήρα και εγώ έπαιρνα έναν υπνάκο στην αγκαλιά της και κοιμόμουν, ξυπνούσα στην κορυφή και έκανα άλλο ένα τρέξιμο. Είμαι αιώνια υπόχρεος σε αυτό το άθλημα. Νιώθω τόσο ευγνώμων που είμαι μέρος του και που πήγα σε τρεις Ολυμπιακούς αγώνες», κατέληξε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurosport o Γκας Κενγουόρθι.

@Photo credits: Video Screen
 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα