Δεν κατεβαίνει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς η Βόρεια Κορέα

Newsroom
Δεν κατεβαίνει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς η Βόρεια Κορέα

bet365

Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να μην στείλει αποστολή στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως και στο Τόκιο, έτσι και στο Πεκίνο, η Βόρεια Κορέα δεν θα έχει παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί ξεκινούν σε ένα μήνα στο Πεκίνο, με την Βόρεια Κορέα να ανακοινώνει… λιτά πως δεν θα έχει εκπροσώπηση στην διοργάνωση.

Αν και αρκετοί συνδέουν την απόφαση με την παρουσία των Αμερικανών στη διοργάνωση, οι Βορειοκορεάτες εν μέσω πανδημίας δεν έχουν στείλει καμία αποστολή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση, ενώ έχουν αποσυρθεί και από τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Και στο Τόκιο αποσύρθηκαν λόγω πανδημίας και πράττουν το ίδιο τώρα για τους Χειμερινούς, για να γίνουν η πρώτη χώρα επίσημα που απέχει από την διοργάνωση.

Πάντως, γίνεται αναφορά για μία επιστολή που έστειλε η χώρα στη Κίνα, στην οποία αναφέρεται πως στην διοργάνωση θα βρίσκονται και «εχθρικές δυνάμεις», αλλά και λόγω της πανδημίας. Οι σχέσεις της Βόρειας Κορέας με την Κίνα είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές και περίμεναν πως το καθεστώς του Κιμ θα στείλει ομάδα, ωστόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ανακοίνωσε το αντίθετο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα