Η εθνική ομάδα κόντρα στην Ολλανδία με φόντο την πρόκριση στο Euro 2024

Η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών

bet365

Η εθνική ομάδα φιλοξενείται από την Ολλανδία και έχει την ευκαιρία να φθάσει στην ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Στο Topsportscentrum του Άλμερε η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών έχει την τελευταία ευκαιρία να φθάσει σε μια ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Tο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φιλοξενείται από την Ολλανδία την Κυριακή (30/4, 19:00) για την 6η και τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του 5ου ομίλου.

Όλο το ελληνικό χάντμπολ περιμένει με αγωνία το φινάλε αυτών των προκριματικών με την ελπίδα και την πίστη να σημάνουν το τέλος της 19χρονης αναμονής και την πρόκριση της Εθνικής μας σε μία μεγάλη διοργάνωση, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005.

Η Εθνική θα παίξει για τη νίκη που θα της δώσει τη 2η θέση στον όμιλο και την απευθείας πρόκριση, αλλά διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του ΕURO ακόμα και με ήττα που θα την αφήσει στην 3η θέση του ομίλου.

Συνδυασμός αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους μπορεί να διατηρήσει την Ελλάδα μέσα στις 4 προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο ΕURO με την «γαλανόλευκη» αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στη 2η θέση με 2 πόντους και -9 τέρματα στην ειδική βαθμολογία των 3ων όλων των ομίλων.

Ζαραβίνας: «Πραγματικό τεστ - Δεν σκεφτόμαστε σενάρια»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Για εμάς είναι ένα πραγματικό τεστ για τις δυνατότητες της ομάδας καθώς ο όμιλος μας είναι ίσως και ο μοναδικός που οι πρώτες ομάδες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική, καθώς και οι τρεις πρώτες θέσεις είναι ακόμα ανοιχτές. Οι πραγματικά δυνατές ομάδες αναδεικνύονται σε τέτοια παιχνίδια και σε τέτοιες έδρες. Δεν σκεφτόμαστε σενάρια και αποτελέσματα σε άλλους ομίλους, είναι ένα ματς πρόκληση για εμάς και για αυτό θα το αντιμετωπίσουμε όσο πιο καλά μπορούμε ψυχικά και συναισθηματικά»

Η παράδοση Ελλάδα- Ολλανδία

Πλούσια είναι η παράδοση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ολλανδία, αφού αυτό θα είναι το 12ο επίσημο παιχνίδι τους. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δύσκολα σπάνε οι έδρες τους. Η Ολλανδία σε 5 εντός έδρας ματς έχει 4 νίκες- μία ισοπαλία, ενώ η Ελλάδα εντός έδρας σε 6 παιχνίδια έχει 5 νίκες και μόλις μία ήττα.
Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν από 5 νίκες! Ολλανδία και Ελλάδα θα ξαναπαίξουν στο Άλμερε μετά τον Ιανουάριο του 2008 για τα προκριματικά του παγκοσμίου 2019 με την Ολλανδία να κερδίζει 22-19. Σε εκείνο το παιχνίδι αγωνίστηκαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Ζαραβίνας, Γιώργος Μαστορογιάννης, ενώ στον πάγκο της Εθνικής ήταν ο Νίκος Μάντζος, συντονιστής πλέον των Εθνικών ομάδων και πατέρας του μέλους του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ηλία Μάντζου.

H 16άδα της Εθνικής Ανδρών: Μπουκοβίνας, Παπαντωνόπουλος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαβασίλης, Κωστακίδης, Μυλωνάς, Σάββας, Κρητικός, Τόσκας, Πασσιάς, Μάλλιος, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσαναξίδης.

5ος όμιλος (σε 5 αγώνες)
1. Ολλανδία 7
2. Κροατία 7
--------------
3. Ελλάδα 6
--------------
4. Βέλγιο 0
*Το άλλο ματς του ομίλου είναι Κροατία- Βέλγιο

Η Βαθμολογία των 3ων ομάδων των ομίλων
1. Νησιά Φερόε 2 (-8)
2. Ελλάδα 2 (-9)
3. Βοσνία 2 (-18)
4. Ιταλία 0 (-20)
-------------------------------------
5. Εσθονία 0 (-22)
6. Γεωργία 0 (-25)
7. Τουρκία 0 (-28)
8. Σλοβακία 0 (-28)
*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στο EURO 2024

 

Τελευταία Νέα