Γκαντής: «Οι εγκαταστάσεις του μπιτς χάντμπολ στον Καρτερό είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη»

Newsroom
Γκαντής: «Οι εγκαταστάσεις του μπιτς χάντμπολ στον Καρτερό είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη»

bet365

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, Κώστας Γκαντής, μίλησε για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Beach Handball που θα φιλοξενηθούν από 14 έως 26 Ιουνίου στο Ηράκλειο.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ που θα φιλοξενηθεί στη Κρήτη το διάστημα 14-26 Ιουνίου.

Ο κ. Γκαντής στάθηκε ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και μάλιστα δημιουργήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.

Αναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2:

Για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα που θα φιλοξενηθούν από 14 έως 26 Ιουνίου στο Ηράκλειο: «Είμαστε αυτές τις μέρες σε μία περίοδο… πίεσης, αφού πρόκειται για τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες Παγκοσμίων πρωταθλημάτων (Εφήβων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών), που θα φιλοξενηθούν από 14 έως 26 Ιουνίου στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα Παγκόσμια πρωταθλήματα, που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Σε επίπεδο αθλημάτων παραλίας είναι σίγουρα τα μεγαλύτερα. Θα πάρουν μέρος 64 χώρες από όλο τον κόσμο, από κάθε ήπειρο και πολυάριθμοι αθλητές».

Για το Beach Handball: «Είναι όντως ένα συναρπαστικό άθλημα. Γνωρίζει μεγάλη αποδοχή σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία. Είναι ένα καλοκαιρινό άθλημα, που προσελκύει νέους αθλητές αλλά έχει και έντονη δραστηριότητα από Βετεράνους».

Για Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023: «Το Ηράκλειο είχε αναλάβει πριν από τη δική μας διεκδίκηση, τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023 και έτσι ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, έναν χρόνο νωρίτερα να αγωνιστούμε στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται με μέριμνα του Υφυπουργείου Αθλητισμού στην παραλία του Καρτερού. Τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball 2022 ήταν μία ευκαιρία να γίνουν οι εγκαταστάσεις νωρίτερα από τους Παράκτιους Αγώνες, αλλά και μία μεγάλη ευκαιρία για το άθλημα να παίξουμε Beach Handball υψηλού επιπέδου σε άρτιες εγκαταστάσεις».

Για τις εγκαταστάσεις στο Karteros Beach Sports Center: «Οι εγκαταστάσεις που ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες στον Καρτερό είναι οι καλύτερες και μοναδικές στην Ελλάδα και ίσως από τις καλύτερες σε Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Υπάρχει μία μελέτη για τα αθλήματα παραλίας, που δείχνει ξεκάθαρα οτι η δυναμική τους είναι μεγάλη. Το όφελος και κέρδος για την Κρήτη, από τις εγκαταστάσεις θα είναι μεγάλο και δεν αφορά μόνο στο τουριστικό κομμάτι, αφού έτσι και αλλιώς το επίπεδο του τουρισμού στην Κρήτη είναι υψηλό. Η τοπική κοινωνία συνολικά θα ωφεληθεί και τώρα και τα επόμενα χρόνια. Και φυσικά θα ευνοήσουν και θα βοηθήσουν και τους αθλητές. Κάθε παραλία στην Ελλάδα πρέπει να έχει έναν οργανωμένο αθλητικό χώρο. Αυτό που γίνεται στο Ηράκλειο είναι παράδειγμα για όλες τις παραλίες της χώρας».

Για την σημασία που έχουν για την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε) τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball: «Είναι μία τεράστια πρόκληση για την Ομοσπονδία μας αυτά τα Πρωταθλήματα. Έχουμε Εθνικές ομάδες που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Η Εθνική γυναικών είναι Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Έχουμε επιτυχίες και θέλουμε ανάλογες επιτυχίες και στο Ηράκλειο. Θέλουμε να παραμείνουμε σε ένα υψηλό επίπεδο παγκοσμίως. Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα πάμε καλά. Ανυπομονούμε να δούμε τις ομάδες μας, αλλά και τις άλλες χώρες. Είναι η πρώτη διοργάνωση που γίνεται μετά που ξέσπασε η πανδημία. Είναι μία πρόκληση για όλους μας».

Για τους φιλάθλους της Κρήτης: «Τους καλώ να έρθουν και να στηρίξουν όλους τους αθλητές και όχι μόνο τους δικούς μας. Το άθλημα δεν είναι άγνωστο στους Ηρακλειώτες, έχουμε ξανά έρθει στα “Δύο Αοράκια”. Τους καλώ όλους να έρθουν και να δουν τις υπέροχες εγκαταστάσεις. Τα εγκαίνια του Karteros Beach Sports Center θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα (13/6) και η τελετή έναρξης την Τρίτη (14/6), μέρα που θα ξεκινήσουν και οι αγώνες (Εφήβων- Νεανίδων)».

Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Η παρουσία και η συμβολή του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, είναι κυρίαρχη. Ήταν δική του η επιθυμία να γίνει όλο αυτό και του πιστώνεται. Έχει λάβει και τα συγχαρητήρια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως. Με το πείσμα και την εργατικότητα του κ. Αυγενάκη, ότι γίνεται έχει την… σφραγίδα του»

 

Τελευταία Νέα