Πετρούνιας: «Η σκέψη μας σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους από τις φωτιές» (vids)

Πετρούνιας: «Η σκέψη μας σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους από τις φωτιές» (vids)

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την επιστροφή του στην Αθήνα αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις στους Έλληνες που πλήττονται από τις φωτιές τις τελευταίες ημέρες.

Στο χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο, στο χρυσό που θέλει στο Παρίσι αλλά και στους Έλληνες που βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω των πυρκαγιών σε πολλά μέρη της χώρας αναφέρθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας κατά την άφιξη στην Αθήνα και στο «Ελ. Βενιζέλος».

Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης εκπροσωπώντας την Ε.Γ.Ο., η Α’ αντιπρόεδρος Ειρήνη Αϊνδιλή, το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου, αλλά και μικρές αθλήτριες της ενόργανης και της ρυθμικής, του Νηρέα Νέας Περάμου και του Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία, που προσέφεραν λουλούδια στους πρωταγωνιστές.

Τον Ολυμπιονίκη του Τόκιο υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το παρών στην υποδοχή έδωσε και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ με το ανσάμπλ Εύα Χριστοδούλου.

«Το χάλκινο μετάλλιο μου δίνει τεράστιο κίνητρο για το χρυσό στο Παρίσι»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε: «Οι πρώτες μου σκέψεις είναι ότι, μετά από τρία χρόνια δύσκολης πορείας και πολλών καταστάσεων που προέκυψαν μέχρι να φτάσουμε εδώ, μπόρεσα να διεκδικήσω το όνειρό μου και να φέρω ένα ακόμη μετάλλιο για τη χώρα μου. Ήταν μακρά η διαδικασία της πρόκρισης, διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο και ήμασταν «στα κόκκινα» για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήμουν σε καλή ψυχολογία και σίγουρος για το αποτέλεσμα και στον προκριματικό και στον τελικό και πήγαν όλα καλά. Πάνω στους κρίκους έκανα την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου και η προσγείωση είναι …ένα δέκατο του δευτερολέπτου και μπορεί να σε φέρει λίγο πιο μπροστά ή λίγο πιο πίσω. Ξέρω ότι θα μπορούσα να είμαι και στη δεύτερη θέση, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι και δεν αφορά εμένα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι αθλητές ήταν καλοί στον τελικό και όλοι άξιζαν αυτό που πήρανε. Όλο αυτό μου δίνει μόνο θετικό κίνητρο, ένα κίνητρο τεράστιο. Αυτοί οι αθλητές με κυνηγούσαν επτά χρόνια, κάποια στιγμή θα με κέρδιζαν και αυτό ακριβώς χρειαζόμουν για να συνεχίσω με περισσότερο πείσμα για να φέρουμε χρυσό στο Παρίσι. Είναι τρία χρόνια που θα περάσουν γρήγορα και να είστε σίγουροι ότι θα φέρω το χρυσό μετάλλιο.

Θέλω να πω και για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους με τις φοβερές πυρκαγιές… ελπίζουμε να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται στη χώρα μας, είναι κάτι που με στενοχωρεί πάρα πολύ όπως με στενοχωρεί και τι απέγιναν και τα ζώα στην λαίλαπα της φωτιάς, γιατί έχουν κι αυτά ψυχή».

Ράφτης: «Δεν έχει σημασία ο χρώμα του μεταλλίου»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ράφτης είπε: «Για εμάς οι αγώνες ήταν πάρα πολύ δύσκολοι. Το 2019 είχαμε… αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς, και τον Αύγουστο του 2021, ο Λευτέρης είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης. Εγώ είμαι πανευτυχής, θα μπορούσαμε να είμαστε πρώτοι, δεύτεροι, δεν βγήκαμε από τα μετάλλια και αυτό εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Δεν μπορούν να πηγαίνουν πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε, δεν θεωρώ ότι το χάλκινο είναι… αποτυχία, Δεν έχει καμιά σημασία το χρώμα και ξέρω από την πλευρά του αθλητή, ότι ο αθλητικός εγωισμός είναι πάνα μεγαλύτερος από του προπονητή. Ξέρω ότι ο αθλητής μου είναι θηρίο και ότι θα προσπαθήσει την επόμενη φορά να πάνε όλα καλά και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο άνετα στη δουλειά μου.

Κατά τη δική μου γνώμη -και αν εφαρμόσουν απόλυτα τον κώδικα βαθμολογίας- οι μειώσεις του Λευτέρη τον οδηγούν στην πρώτη θέση σε σχέση με τις μειώσεις του πρώτου… αλλά η γυμναστική δεν πάει έτσι, δεν έχει μεζούρα, αυτό αποφάσισαν οι κριτές και είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε.

Στο τέλος, αν ζυγίσει ένα μεγάλος αθλητής πόσες φορές τον αδίκησαν και πόσες του έδωσαν κάτι παραπάνω λόγω της βαρύτητας που έχει το όνομα θα καταλάβει ότι τελικά τα πράγματα είναι ισορροπημένα. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματός μας, αποδεχόμαστε την «ήττα» μας, συγχαρήκαμε τον πρώτο και τον δεύτερο και την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα