Λευτέρης Πετρούνιας: Το αίσθημα της αδικίας στην ελληνική ομάδα

Δήμος Μπουλούκος
Λευτέρης Πετρούνιας: Το αίσθημα της αδικίας στην ελληνική ομάδα

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τις αντιδράσεις που υπήρξαν αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν μετά τη σχετικά χαμηλή βαθμολόγηση του Λευτέρη Πετρούνια που του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε να μην στενοχωριέται για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αν και σε κάθε αγώνα που κατεβαίνει πάει πάντα για την πρωτιά, στο Τόκιο τελικά βγήκε τρίτος, χωρίς αυτό να του χαλάσει την διάθεση.

Για τον ίδιο είναι δεύτερο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που έχουν καταφέρει λίγοι αθλητές στην ιστορία της γυμναστικής. Ωστόσο στην ελληνική ομάδα έγιναν αρκετές συζητήσεις για την βαθμολόγηση του Λευτέρη, η οποία μετρήθηκε με 15.200, καθώς «πλήρωσε» το ένα βηματάκι που έκανε στην έξοδο. Ολοι θεωρούν ότι αυτό το «λάθος» δεν ήταν τόσο μεγάλο για να του κόψει αρκετούς βαθμούς, ειδικά από τη στιγμή που και οι δύο Κινέζοι που τον πέρασαν, έκαναν το ίδιο ακριβώς δεύτερο βήμα.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, αρκέστηκε μονάχα να μιλήσει για την προσπάθεια του πάνω στους κρίκους λέγοντας: «Εκεί ήμουν καλύτερος από όλους, έκανα το καλύτερο πρόγραμμα από όλους τους αθλητές του τελικού», ενώ και ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Λευτέρης κατά τη γνώμη του, έπρεπε να είναι δεύτερος: «Η θέση που άξιζε κατά τη δική μου ταπεινή άποψη ήταν η δεύτερη, καθώς ο δεύτερος Κινέζος δεν ήταν για το ασημένιο μετάλλιο. Αλλά δεν έχει καμία σημασία, κάποιες φορές θα αδικηθούμε εμείς, κάποιες οι αντίπαλοι», είπε ο κόουτς του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Σχολιάστηκε και το γεγονός ότι στην κριτική επιτροπή ήταν αρκετοί οι κριτές από την ανατολή από ότι συμβαίνει συνήθως. Πάντως, για όσους γνωρίζουν τον Λευτέρη, ίσως αυτό το χάλκινο να ήταν και δώρο Θεού, καθώς τον πείσμωσε σε τέτοιο βαθμό που θα συνεχίσει ακάθεκτος για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπου θέλει αποκλειστικά το χρυσό!

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα