Γυμναστική: Η ομοσπονδία της Ιρλανδίας ζήτησε συγνώμη για την μη απονομή μεταλλίου σε μαύρη αθλήτρια

Κώστας Ευθυμιάδης
Αξιωματούχος δίνει μεταλλια σε κορίτσια της γυμναστικής

bet365

Η ιρλανδική ομοσπονδία Γυμναστικής ζήτησε σήμερα (25/9) συγγνώμη για τη ρατσιστική συμπεριφορά μίας εκ των αξιωματούχων της, προς μια νεαρή μαύρη αθλήτρια που έμεινε στο περιθώριο κατά τη διάρκεια μιας τελετής μεταλλίων το 2022.

Νεαρά κορίτσια είχαν παραταχθεί για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους σε αγώνες, όπου όλα εκτός από ένα, ήταν λευκά. Το μοναδικό μαύρο κορίτσι δεν πήρε μετάλλιο από την αξιωματούχο η οποία την προσπέρασε.

Το σκηνικό καταγράφηκε πέρυσι από κάμερα, ωστόσο τώρα βγήκε στη δημοσιότητα, με την Ιρλανδική ομοσπονδία να βγαίνει και να ζητάει συγνώμη.

«Θα θέλαμε να ζητήσουμε ανεπιφύλακτα συγγνώμη από τη γυμνάστρια και την οικογένειά της για τον πόνο που προκλήθηκε από αυτό το περιστατικό. Αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα δεν έπρεπε να συμβεί και για αυτό λυπούμαστε βαθύτατα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Το βίντεο έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις παγκοσμίως. Η Ολυμπιονίκης Σιμόν Μπάιλς μάλιστα, έστειλε ένα βίντεο υποστήριξης στη νεαρή αθλήτρια.

«Όταν κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο, οι γονείς της επικοινώνησαν μαζί μου, ράγισε την καρδιά μου και της έστειλα ένα μικρό βίντεο», έγραψε η τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στο Twitter.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα