Η Jennifer Kupcho κρατάει το κύπελλο του Chevron Championship
05/04/2022
ΓΚΟΛΦ

Τζένιφερ Κούπτσο: Η νικήτρια του Chevron Championship 2022

Ελένη Τζάντασεκ

H αθλήτρια του γκολφ Τζένιφερ Κούπτσο είναι η τελευταία νικήτρια του φετινού Chevron Championship στο ιστορικό γήπεδο Dinah Shore πριν η διοργάνωση μεταφερθεί στο Τέξας

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ θετικά για την 24χρονη Jennifer Kupcho, η οποία είναι η φετινή νικήτρια του Chevron Championship, του πρώτου μεγάλου τουρνουά γυναικείου γκολφ για το 2022. Η Αμερικανίδα αθλήτρια έχει κερδίσει πολλούς ερασιτεχνικούς τίτλους στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του Augusta National Women’s Amateur το 2019 και του πανεπιστημιακού NCAA Division I Gold Championship το 2018, αλλά περίμενε να αποφοιτήσει από το Wake Forest University πριν ξεκινήσει να αγωνίζεται επαγγελματικά.

Η Jennifer Kupcho διαγωνίζεται στο Chevron ChampionshipΗ νίκη της Τζένιφερ Κούπτσο σηματοδοτεί επίσης το τέλος του Chevron Championship στο γήπεδο Dinah Shore του Mission Hills Country Club στην Καλιφόρνια. Λόγω του νέου χορηγικού συμβολαίου της διοργάνωσης με τη Chevron, το 2023 το πρωτάθλημα θα μεταφερθεί στην περιοχή του Houston στο Τέξας, αλλά η ακριβής τοποθεσία δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Η αλλαγή έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στις αθλήτριες και στους παράγοντες, καθώς θα πρέπει να αφήσουν πίσω παραδόσεις δεκαετιών.

Για παράδειγμα, η νικήτρια πέφτει στη λίμνη Poppie’s Pond, κοντά στην τελευταία τρύπα του γηπέδου, κάθε χρόνο από το 1988 για να γιορτάσει τη νίκης της. Επίσης, παράλληλα με το πρωτάθλημα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το Club Skirts Dinah Shore Weekend, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικής για queer γυναίκες, φέρνοντας ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Ακολουθώντας την παράδοση, η Τζένιφερ Κούπτσο γιόρτασε τη νίκη της πέφτοντας στο Poppie’s Pond, μαζί με το σύζυγό της και τον caddie της (σ.σ. ​​το άτομο που κουβαλάει το σάκο ενός παίκτη και έχει δικαίωμα να του δίνει συμβουλές). Για τη νίκη της δήλωσε: «Το να είναι κανείς μεγάλη νικήτρια και το τελευταίο άτομο που θα πηδήξει ποτέ στο Poppie’s Pond στο Mission Hills είναι ξεχωριστό. Μου φαίνεται εξωπραγματικό». Όσο για τις αντιπαλους της, δεν της κρατάνε κακία. Η Jessica Korda, δεύτερη στην κατάταξη του πρωταθλήματος, δήλωσε ευχαριστημένη με το δικό της αποτέλεσμα και αναφέρθηκε μάλιστα στην Τζένιφερ Κούπτσο ως «το μέλλον» του αμερικανικού γκολφ.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]