MotoGP - Γερμανία: Ο Μ. Μάρκεθ πάλεψε σκληρά και νίκησε τον Αγώνα Sprint

MotoGP - Γερμανία: Ο Μ. Μάρκεθ πάλεψε σκληρά και νίκησε τον Αγώνα Sprint
Ο Μαρκ Μάρκεθ έδωσε μία εξαιρετική παράσταση και ήταν αυτός που κέρδισε το Sprint του MotoGP για το Grand Prix Γερμανίας.

Ο Αγώνας Sprint του Grand Prix Γερμανίας, ο 11ος αγώνας του MotoGP στο 2025 αποδείχθηκε συναρπαστικός και είχε μάχη για τη νίκη μέχρι και το φινάλε. Νικητής αναδείχθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ της Ducati, o οποίος έπρεπε να παλέψει σκληρά για να καταφέρει αυτό το επίτευγμα.

Ο Ισπανός έχασε την πρωτοπορία στην εκκίνηση, όμως έχοντας εξαιρετικό ρυθμό και τρομερή ταχύτητα στους 15 γύρους στο Σάχσενρινγκ, έκανε το προσπέρασμα νίκης στον τελευταίο γύρο. Έτσι έφτασε στη 10η νίκη του σε Sprint στο 2025 και έθεσε νέο ρεκόρ στο MotoGP.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπετζέκι της Aprilia, o οποίος πάλεψε μέχρι τέλους όμως δεν κατάφερε να αντισταθεί στον εντυπωσιακό και ανίκητο Μ. Μάρκεθ. Τρίτος ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, o οποίος επέστρεψε στο τοπ3 αγώνων Sprint για πρώτη φορά μετά το 2023 και το Άσεν.

O Αγώνας Sprint

Λόγω ατυχημάτων και διακοπών στις μικρότερες κατηγορίες, η έναρξη του Αγώνα Sprint ξεκίνησε με 10 λεπτά καθυστέρηση. Μέχρι την εκκίνηση, η ένταση της βροχής είχε μειωθεί σημαντικά, όμως η πίστα είχε ακόμη αρκετό νερό.

Στην εκκίνηση ο M. Μάρκεθ έκανε καλό πέταγμα όμως υπολόγισε λάθος στη στροφή 1 και έχασε θέσεις πέφτοντας 5ος. Ο Μπετζέκι πήρε την πρωτοπορία και πίσω του είχε τους Μορμπιντέλι και Κουαρταραρό.

Στο 2ο γύρο ο Ντι Τζιαναντόνιο έδινε μάχη με τον Μ. Μάρκεθ για την 4η θέση, ενώ ο Ζαρκό ήταν ο μεγάλος χαμένος πέφτοντας 10ος από τη 2η θέση στην εκκίνηση. Ο Α. Μάρκεθ σε εκείνο το σημείο ένιωθε την πίεση των Μίλερ και Μπίντερ που ήταν πίσω του για την 7η θέση.

Η πρώτη πτώση ήρθε στον 3ο γύρο, με τον Μορμπιντέλι να έχει μια πολύ άσχημη πτώση στη στροφή 8, ενώ ήταν δεύτερος.

Ο Κουαρταραρό άρχισε να πλησιάζει τον Μπετζέκι για την 1η θέση, ενώ ο Μ. Μάρκεθ προσπέρασε τον Ντι Τζιαναντόνιο και βρέθηκε σε θέση βάθρου. Λίγες στροφές αργότερα ο Ακόστα προσπέρασε επίσης τον αναβάτη της VR46.

O M. Μάρκεθ είχε ξεκινήσει την αντεπίθεσή του και μέχρι τον 8ο γύρο είχε φτάσει στο μισό δευτερόλεπτο από τον 2ο Κουαρταραρό. Η διαφορά του σε εκείνο το σημείο από τον Μπετζέκι ήταν 1,7 δλ. Σε εκείνον το γύρο ο Ακόστα βγήκε εκτός πίστας από την 4η και έπεσε 12ος.

Στον επόμενο γύρο ο Μ. Μάρκεθ προσπέρασε τον Κουαρταραρό και πλέον είχε μόνο τον Μπετζέκι μπροστά του για τη νίκη στο Sprint. O Ιταλός της Aprilia προσπαθούσε να αντισταθεί στον Ισπανό της Ducati και με 5 γύρους για το φινάλε η μεταξύ τους διαφορά ήταν στα 1,3 δλ. Την ίδια ώρα είχε ανάψει η μάχη για την 3η θέση, με τον Ντι Τζιαναντόνιο να πλησιάζει επικίνδυνα τον Κουαρταραρό.

Με 3 γύρους για το φινάλε η διαφορά στην κορυφή ήταν στα 0,7 δλ, με τον Μ. Μάρκεθ να είναι αποφασισμένος να πάρει τη νίκη. Στον επόμενο γύρο ο Μάρκεθ είχε κολλήσει πίσω του και η μάχη για τη νίκη ήταν ανοικτή.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Μ. Μάρκεθ έκανε τη βουτιά στη στροφή 1 και ολοκλήρωσε το προσπέρασμα στη στροφή 2 και επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης. Ο Ισπανός πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και έφτασε στη 10η νίκη σε Sprint στο 2025.

Ο Μπετζέκι τερμάτισε 2ος και τρίτος ήταν ο Κουαρταραρό. Ακολούθησαν οι Ντι Τζιαναντόνιο, Μίλερ, Μπίντερ, Ζαρκό, Α. Μάρκεθ και Ακόστα στη βαθμολογούμενη 9άδα.

Η συνέχεια του τριημέρου

Ο κύριος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 15:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή

Αποτελέσματα Αγώνα Sprint

σπριντ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

@Photo credits: Ducati media