EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Παρθενική νίκη στην Ελλάδα για τον Τάνακ (vid)

EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Παρθενική νίκη στην Ελλάδα για τον Τάνακ (vid)
Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai πανηγύρισε μετά από ένα εξαντλητικό τριήμερο στα ελληνικά βουνά.

Την 22η νίκη της καριέρας του στο WRC και πρώτη φετινή, σημείωσε ο Οτ Τάνακ. Ο 37χρονος Εσθονός της Hyundai Motorsport νίκησε για πρώτη φορά στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κερδίζοντας 30 βαθμούς και πλησιάζοντας στους 12 την κορυφή της βαθμολογίας του WRC.

Ο Τάνακ κινήθηκε γρήγορα και έξυπνα στα ελληνικά βουνά, κάνοντας καλές επιλογές ελαστικών και μένοντας μακριά από προβλήματα που έπληξαν αρκετούς από τους ανταγωνιστές του. Μαζί του ανέβηκαν στο βάθρο ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Gazoo Racing) που πήρε τους 5 βαθμούς της Super Sunday και άλλους τόσους από τη νίκη του στην Power Stage και ο Αντριάν Φουρμό (Hyundai).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
» Νεβίλ στο Gazzetta: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν ήταν ποτέ εύκολο, ειδικά φέτος»
» Τάνακ στο Gazzetta: «Η νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν σημαίνει κάτι για την μάχη του τίτλου»
» Οι βαθμολογίες του WRC μετά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Έλφιν Έβανς (Toyota), τερμάτισε 4ος, ενώ ο πρωταθλητής του 2024 Τιερί Νεβίλ (Hyundai) στην 5η θέση, καθώς ταλαιπωρήθηκε όλο το τριήμερο από κλαταρίσματα ελαστικών και άλλα προβλήματα.

Νικητής στην κατηγορία WRC2 ήταν ο Όλιβερ Σόλμπεργκ (Toyora GR Yaris Rally2), γιος του θρύλου του WRC, Πέτερ Σόλμπεργκ.

Γενική κατάταξη

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!