Νεβίλ στο Gazzetta: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν ήταν ποτέ εύκολο, ειδικά φέτος»

Νεβίλ στο Gazzetta: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν ήταν ποτέ εύκολο, ειδικά φέτος»
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2024 μίλησε στο gMotion για τη φετινή εμπειρία στον ελληνικό αγώνα και τις δυσκολίες που προκάλεσαν τα ελαστικά.

Η τρίτη νίκη του Τιερί Νεβίλ στην Ελλάδα δεν ήρθε φέτος. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai ταλαιπωρήθηκε με κλαταρίσματα ελαστικών από την Παρασκευή και ποτέ δεν μπήκε πραγματικά στην υπόθεση διεκδίκησης της νίκης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η οποία κατέληξε στον teammate του, Οτ Τάνακ.

O 37χρονος Νεβίλ – που κέρδισε στην Ελλάδα το 2022 και το 2024 – απομακρύνθηκε και άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας και είναι δύσκολο να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο οδηγών που κατέκτησε πέρυσι.

«Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν ήταν ποτέ εύκολο και ειδικά φέτος. Είμαστε χαρούμενοι όταν ολοκληρώνεται και έχουμε τερματίσει», δήλωσε στο gMotion by Gazzetta.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
» Τάνακ στο Gazzetta: «Η νίκη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις δεν σημαίνει κάτι για την μάχη του τίτλου»
» EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Παρθενική νίκη στην Ελλάδα για τον Τάνακ (vid)

Όλο το τριήμερο ο Νεβίλ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την αντοχή των ελαστικών της Hankook στις γεμάτες πέτρες ειδικές διαδρομές των ελληνικών βουνών. «Δεν μπορείς να έχεις κανέναν έλεγχο στην εξέλιξη του αγώνα. Συμβαίνουν π.χ. κλαταρίσματα ελαστικών. Νομίζω οφείλονται κυρίως στον κατασκευαστή ελαστικών, ο οποίος έχει πολλή δουλειά να κάνει. Δεν είναι συνηθισμένα κλαταρίσματα ελαστικών, έχει να κάνει με την αξιοπιστία αλλά και το πώς τα ελαστικά συνδέονται με τις ζάντες. Θέματα που μας κόστισαν πολύ σε χρόνο. Θα πρέπει να αντιδράσουν. Σε γενικές γραμμές πάντως οι ειδικές διαδρομές ήταν ικανοποιητικές. Περίμενα κάποιες να είναι όντως σκληρές».

Photo Credits: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!