ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οζιέ και Τάνακ έφεραν «Χ» στην υπερειδική διαδρομή (vid)
Με πολύ κόσμο να παρακολουθεί αλλά και πάνω από μία ώρα καθυστέρηση λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της Αθήνας, διεξήχθη η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Μάλιστα η τελετή εκκίνησης μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση.
Η υπερειδική διαδρομή είχε μήκος 1,5 χλμ. και σχεδιάστηκε στην Βασιλίσσης Όλγας και την πλατεία του Ζαππείου Μεγάρου. Την πρώτη θέση μοιράστηκαν ο Σεμπαστιάν Οζιέ(Toyota Gazoo Racing) και ο Οτ Τάνακ (Hyundai Motorsport) με χρόνο 1:18.1. Ακολούθησαν ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota) με 1:19.0, ο Αντριάν Φουρμό (Hyundai) με 1:19.1 και ο Τιερί Νεβίλ (Hyundai) με 1:19.2.
«Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι ακραίες. Θα είναι πολύ σκληρός αγώνας. Οι ειδικές του Ακρόπολις είναι γεμάτες πέτρες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε ο Οζιέ. «Μέσα στο αυτοκίνητο τα πράγματα θα είναι οριακά. Η Παρασκευή θα είναι δύσκολη μέρα χωρίς σέρβις. Θα βάλουμε τα δυνατά μας», σχολίασε από την πλευρά του ο Τάνακ.
The streets of Athens just got louder 🔊#WRC | #AcropolisRally 🇬🇷 pic.twitter.com/dSVrOiTGOz
— FIA World Rally Championship (@OfficialWRC) June 26, 2025
Ταχύτερος Έλληνας ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) με 1:27.5, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Αμούτζας (Skoda Fabia Evo), με 1:30.0 και ο Νώντας Καρανικόλας (Ford Fiesta) με 1:30.3.
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται την Παρασκευή σ 6 ειδικές διαδρομές, σε Κορινθία και Στερεά Ελλάδα.
Ancient streets and modern beasts.
— Hyundai Motorsport (@HMSGOfficial) June 26, 2025
We took the rally to the people in the birthplace of democracy as the Acropolis Rally headed to Athens, under the famous hill that lends its name. 🇬🇷#AcropolisRally #WRC pic.twitter.com/ubREFnGvvA
Photo Credits: Acropolis Rally
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!