F1 - Νόρις: «Θα εκπλαγείτε από την ταχύτητα της Ferrari»

F1 - Νόρις: «Θα εκπλαγείτε από την ταχύτητα της Ferrari»
Ο Βρετανός οδηγός μίλησε για τις προσδοκίες του ενόψει της πρεμιέρας της νέας αγωνιστικής και τόνισε πως η McLaren Racing δεν είναι το μόνο φαβορί για τη νίκη.

Η McLaren Racing οδεύει στη νέα αγωνιστική σεζόν της Formula 1 με τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη στο Grand Prix Αυστραλίας. Η βρετανική ομάδα έδειξε να είναι η πιο καλά προετοιμασμένη στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, όμως αυτό, από μόνο του, δεν προδικάζει απαραίτητα τα αποτελέσματα του πρώτου μέρος της σεζόν.

Ομάδες και οδηγοί βρίσκονται στο Άλμπερτ Παρκ, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14-16 Μαρτίου o εναρκτήριος αγώνας της σεζόν. Ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, ερωτώμενος για το αν θωρεί τον εαυτό του φαβορί για τη νίκη στην Αυστραλία, απάντησε αρνητικά.

Οδηγός F1 2025

«Γνωρίζω πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και όλοι λένε πως είμαστε το φαβορί. Έκανα μία προσομοίωση αγώνα και όλοι αυτό πιστεύουν. Ήταν καλή προσομοίωση αγώνα αλλά έγινε σε τέλειες συνθήκες. Ο Όσκαρ έκανε προσομοίωση αγώνα την επόμενη ημέρα και ήταν κατά πολύ πιο αργός, όχι επειδή δεν οδήγησε καλά, αλλά επειδή οι συνθήκες ήταν πολύ χειρότερες. Είμαι έκπληκτος πως τόσοι άνθρωποι έχουν τόσο κοντή μνήμη, ειδικά από άτομα που δεν περιμένεις να πουν τέτοια πράγματα. Βγάζουν όλοι συμπεράσματα πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Όλοι θέλουν να είναι το outsider και παίζουν αυτό το παιχνίδι», είπε ο Βρετανός.

 

Ο Νόρις θεωρεί πως οι Ferrari, Red Bull Racing και Mercedes θα είναι στο παιχνίδι της νίκης στην Αυστραλία. Όπως ανέφερε όμως, η ομάδα που ξεχώρισε για το «κρυφτό» που έπαιξε στο Μπαχρέιν ήταν αυτή του Μαρανέλο: «Εμείς έχουμε επικεντρωθεί στους εαυτούς μας. Είναι ωραίο που όλοι σκέφτονται εμάς ως τα φαβορί. Είναι καλή δημοσιότητα αλλά δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Εάν δεν κάνω καλή δουλειά αυτό το τριήμερο ποιος θα νοιαστεί για το τι είπε ο καθένας πριν ξεκινήσει η σεζόν; Πιστεύω πως είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες τρεις κορυφαίες ομάδες. Υπάρχουν πολλά όμως που αρκετός κόσμος δεν είδε. Οι άλλοι έδειξαν να είναι πολύ δυνατοί. Γνωρίζω πόσο καύσιμο είχε η Ferrari στο μονοθέσιό της για το μεγαλύτερο μέρος των χειμερινών δοκιμών. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορη θα είναι η Ferrari στην Αυστραλία. Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς επικεντρωθήκαμε στους εαυτούς μας. Περιμένουμε να δώσουμε μάχη για τις πρώτες θέσεις και ξεκάθαρα πιστεύω πως οι διαφορές που λένε όλοι πως χωρίζουν τις μεγάλες ομάδες δεν είναι αληθινές».

Στην καθιερωμένη προεπισκόπηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1, sponsored by Ford, oι Κώστας Παστρίμας και Στάθης Κοκκορόγιαννης συζητούν για το πώς περιμένουμε να εμφανιστούν οι μονομάχοι της F1 στη σεζόν του 2025, έπειτα από ένα χειμώνα σκληρής προετοιμασίας.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!